Aktuelno iz kulture

Kejt Vinslet otkrila kako je izgledalo snimanje čuvene scene poljupca u "Titaniku": "Bila je to prava noćna mora"

Komentari

Autor: CNN

14/06/2024

-

20:11

Kejt Vinslet otkrila kako je izgledalo snimanje čuvene scene poljupca u "Titaniku": "Bila je to prava noćna mora"
Rouz i Džek - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kejt Vinslet ispričala je u nedavnom intervjuu kako je izgledalo snimanje čuvene scene poljupca sa Leonardom Dikaprijem na pramcu "Titanika". 

Vinslet je ispričala da "nije sve bilo kako je trebalo da bude", dok je ponovo gledala jednu od kultnih scena iz višestruko nagrađenog filma Džejmsa Kamerona.

"Bože, stvarno je šarmer. Nije ni čudo što je svaka devojka na svetu želela da poljubi Leonarada Dikaprija", prokomentarisala je glumica, gledajući pomenutu scenu.

Vinslet je ispričala da je snimanje poljupca na pramcu broda bilo "prava noćna mora", prvenstveno zbog činjenice da je ona morala da popravlja šminku i sebi i kolegi, jer zbog grandioznosti samog seta šminkeri nisu mogli da im priđu. Samo ljubljenje dovelo je do toga da im se šminka iznova i iznova kvari. 

"Nastavljali smo da se ljubimo, a ja bih posle toga izgledala kao da sam jela čokoladu, jer bih se posle svakog pokušaja, umazala njegovom šminkom", kaže Vinslet.

Osim toga, snimanje je otežavao i sam Dikaprio, koji se "neprestano smejao", dok je nju gušio preterano zategnut korset, prenosi CNN.

Ipak, uspeli su da snime tu i još mnogo legendarnih scena, koje su "Titanik" učinili jednim od najuspešnijih filmova svih vremena.

"Osećam da je to film koji ne prestaje da daje. Sada ga otkrivaju nove generacije ljudi i vide ga po prvi put i ima nešto neverovatno u tome", zaključila je Vinslet.

Prošlo je više od četvrt veka od bioskopske premijere "Titanika", epske akcione drame, nastale po istinitom događaju potonuća tada najvećeg kruzera na svetu. Veliku tragediju posmatramo kroz prizmu romanse koja se rađa između dva putnika - dame iz visokog društva Rouz i siromašnog momka Džejka. Međutim, njihova ljubav osuđena je na tragičan kraj, jer brod na kom se nalaze na svom prvom putovanju od Sautemptona do Njujorka udara u ledeni breg i tone u Severnom Atlantiku, odnevši pritom sa sobom više od 1.500 života.

Tokom gotovo cele 1997. godine "Titanik" je svakog vikenda bio najgledaniji film u američkim bioskopima, a na drugo mesto pao je tek objavljivanjem "Izgubljeni u svemiru" 1998. godine. 

Film je ponovio uspeh "Bena Hura" i poneo kući 11 oskara, a reizdanje 2012. godine u 3D tehnologiji zaokružilo je njegovu zaradu na dve milijarde dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura