Aktuelno iz kulture

Milan Kolak u filmu o Tomi Zdravkoviću igra njegovog brata Novicu: Imao je težak život i čudnu sudbinu

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2021

-

12:12

Milan Kolak u filmu o Tomi Zdravkoviću igra njegovog brata Novicu: Imao je težak život i čudnu sudbinu
Milan Kolak - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Milan Kolak koji je govorio o svojoj ulozi Novice Zdravkovića (1947-2021), ali i o tome šta donosi film "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića.

Kolak se pred početak snimanja filma o pevaču i kompozitoru narodne muzike Tomi Zdravkoviću (1938-1991) sreo sa njegovim bratom Novicom i čuo njegovu "životnu priču koja nosi dosta nesreće, jada i tuge".

"Imao je težak život i čudnu sudbinu. Iz malog mesta je, gde ih život nije mazio, pa je morao odmalena sam da se snalazi. Prešao je u Beograd zahvaljujući bratu Tomi. Naizgled bolji život, ali ta sećanja su ga itetkako mučila. Zato su svi završavali po kafanama", rekao je Kolak.

Prema njegovim rečima, Bjelogrlić je snimanje "vodio lako, sa merom, promišljeno, saradnja je bila za poželeti", a film će "doneti nešto novo, jer će prikazati i drugu stranu priče, onu koja nije tako lepa i bajkovita".

Kolak smatra da je "Toma", čija je premijera 20. avgusta na Sarajevo film festivalu, prilika da ljudi spoznaju koja je to "pozadina, druga strana medalje", koju su boemi poput Tome nosili sa sobom, i čiji je život "više bio kazna nego nagrada".

Tomine pesme ne mogu na suvo da slušam

"Bio sam stotinu puta u prilici da čujem Tomine pesme i uvek se obradujem. Samo je problem što svaki put moram nešto da popijem, ne mogu na suvo. Naravno, u normalnoj meri. Toma je obeležio epohu i danas traje", zaključio je glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura