Aktuelno iz kulture

Olivera Bacić: Bio je izazov igrati Lepu Lukić u filmu "Toma"

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2021

-

11:05

Olivera Bacić: Bio je izazov igrati Lepu Lukić u filmu "Toma"
Olivera Bacić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Olivera Bacić koja je govorila koliki je za nju bio izazov i čast da igra pevačicu narodne muzike Lepu Lukić u filmu "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića.

"Lik Lepe mi znači mnogo, zato što je to u mojoj karijeri žanrovski drugačija uloga i bio je izazov odigrati takvu pevačku legendu", rekla je Bacić.

Najveći izazov u pripremi uloge bio je izbor da li će Bacić imitirati ili dati svoje viđenje Lukić, u biografskom filmu o pevaču i kompozitoru narodne muzike Tomi Zdravkoviću (1938-1991).

U dogovoru sa Bjelogrlićem, Bacić tumači pevačicu iz "neke svoje energije, ali sa njenim karakternim osobinama i svime što nosi kao diva".

Pripreme za ulogu su tekle kroz razgovore sa kolegama glumcima, koji su joj čak slali snimke Lukić, na kojima je mogla da "vidi kolika je zvezda bila sedamdesetih i kako je nosila slavu".

"Lepu Lukić nažalost nisam upoznala, nije bilo prilike za to. Nadam se na premijeri ili posle da ćemo čuti komentare", rekla je glumica filma čije se prvo prikazivanje očekuje 20. avgusta na Sarajevo film festivalu.

Prema njenim rečima, početak saradnje sa rediteljem Bjelogrlićem, već snimanje prvog kadra, obeležila je "velika trema".

"Poželela sam da mu pružim ruku, kad se kadar završio, i kažem: `Dragane, mnogo vam hvala na ukazanoj prilici, evo, ne moramo dalje! Ja sam svesna da ne mogu`. Ali on je tako veliki da je to prepoznao i odmah reagovao. Svaki sledeći kadar sam potpupno opušteno radila", rekla je Bacić.

Publiku u "Tomi" očekuje "jaka emotivna priča" koja će, kako Bacić očekuje, nadograditi Zdravkovićev status, i omogućiti novim generacijama da ga prepoznaju i kroz njegov "boemski momenat".

Preporuka za vas

Reditelj povukao "Južni vetar 2: Ubrzanje" sa Filmskih susreta, festival u Nišu otvara film "Toma", a na programu se neće naći ni "Nebesa"
Miodrag Radonjić: Ponosan sam što "Južni vetar" vole i gledaju mnogi i van Srbije, a svetska premijera u Puli govori u prilog toj činjenici

Komentari (0)

Kultura