Aktuelno iz kulture

Ne smiruje se slučaj "Crna udovica": Dizni zove Johanson na "privatno suđenje"

Komentari

Autor: Variety

22/08/2021

-

21:22

Ne smiruje se slučaj "Crna udovica": Dizni zove Johanson na "privatno suđenje"
AP/Richard Shotwell - Copyright AP/Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Dizni poziva Skarlet Johanson na privatnu arbitražu, kako bi se utvrdilo da li joj ta kompanija zaista duguje milione za film "Crna udovica". 

Advokat Danijel Petroćeli, koji zastupa Dizni, navodi u pravnom predlogu da je Dizni ispunio svoje obaveze prema glumici i da ništa u ugovoru sa Skarlet Johanson nije obavezivalo tu kompaniju da film objavi isključivo u bioskopima.

Inače, Johanson je 29. jula objavila da tuži Dizni tvrdeći da ju je kompanija oštetila za višemilionske iznose, tako što je "Crnu udovicu" paralelno prikazivala i na striming servisu Dizni plus, o čemu ona navodno ranije nije bila obaveštena, piše Varajeti.

Film je, prema Petroćelijevom pravnom predlogu, "imajući u vidu pandemijske uslove", zapravo dobro prošao u bioskopima, budući da je tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio 80 miliona dolara na blagajnama. 

Diznijev zastupnik navodi da su se iz kompanije složili da brojkama iz bioskopa, dodaju i izvode striming servisa kako bi izračunali ukupan procenat koji treba da isplate glumici, uprkos tome što ugovorom nisu bili obavezani da to učine.

Međutim, Johanson je ugovor potpisala dve godine pre nego što će Dizni Plus servis početi sa radom, a advokati glumice tvrde da je generalni savet Marvela potvrdio 2019. da će studio objaviti film "kao i ostale".

Sada Dizni traži arbitražu, poznatu i kao "privatno suđenje", što je vansudski mehanizam rešavanja sporova u kom o razrešenju odlučuje jedna ili više osoba. Arbitražna presuda je pravno obavezujuća za obe strane i izvršna na sudovima. 

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura