Aktuelno iz kulture

FOTO Završena rekonstrukcija skvera koji će nositi ime Milene Dravić i Dragana Nikolića

Komentari

Autor: Beoinfo

05/09/2021

-

19:29

FOTO Završena rekonstrukcija skvera koji će nositi ime Milene Dravić i Dragana Nikolića
FOTO Završena rekonstrukcija skvera koji će nositi ime Milene Dravić i Dragana Nikolića - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Završena je rekonstrukcija skvera na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, koji će se odlukom Skupštine grada zvati Skver Milene i Gage, po proslavljenim glumcima Mileni Dravić i Draganu Nikoliću.

Završetak rekonstrukcije bio je najavljen za 17. septembar, ali je završen oko dve nedelje pre roka, s tim da plan za uređenje skvera predviđa i sadnju šest stabala u oktobru.

Beoinfo

 

U planu je i postavljanje skulpture "Obraz uz obraz", nazvane po kultnoj emisiji po kojoj su Milena Dravić i Dragan Nikolić postali poznati još sedamdesetih godina prošlog veka, koja bi na skveru trebalo da se nađe najkasnije do proleća. 

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, Grad Beograd Milena i Gaga su mnogo uradili za naše društvo. 

Beoinfo

 

"Oni su veoma značajni za razvoj beogradskog duha, kulture i društva. Skver će zvanično poneti naziv 'Skver Milene i Gage' 14. oktobra, kada će biti postavljena tabla sa natpisom. Tog dana se navršava tri godine od smrti Milene Dravić, a poznato je da je Grad Beograd doneo odluku po kojoj je potrebno da prođe tri godine od smrti kako bi neko dobio ulicu ili trg u Beogradu. U međuvremenu, 17. septembra u večernjem terminu, glumci Beogradskog dramskog pozorišta napraviće omaž Mileni i Gagi. Sve građanke i građani Vračara biće pozvani, a glumci će se na taj način odužiti svojim kolegama koji su postali večni i dobili ovaj skver", dodao je zamenik gradonačelnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura