Aktuelno iz kulture

Alen Delon o smrti Belmonda: Skrhan sam. On i ja smo bili dve ikone francuske kinematografije

Komentari

Autor: C News

07/09/2021

-

14:17

Alen Delon o smrti Belmonda: Skrhan sam. On i ja smo bili dve ikone francuske kinematografije
Alen Delon o smrti Belmonda: Skrhan sam. On i ja smo bili dve ikone francuske kinematografije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni francuski glumac Alen Delon oprostio se od svog dugogodišnjeg prijatelja i kolege Žan-Pola Belmonda koji je preminuo 6. septembra. 

"Skrhan sam. Znali smo se šezdeset godina, šezdeset godina smo zajedno radili, šezdeset godina je prošlo otkako smo se zbližili", rekao je glumac u jutarnjem programu na francuskoj televiziji Si Njuz.

"Bebel", kako je francuska publika zvala Belmonda, i Alen Delon, zajedno su snimili mnogo filmova. Iako su često glumili ljute protivnike, privatno su bili prijatelji.

"On i ja bili smo dve ikone francuske kinematografije. Ne možete govoriti o jednom a da ne govorite o drugom", rekao je Delon, dodavši da su počeli da sarađuju 1957. na "Budi lepa i ćuti" i više se "nikad nisu razdvajali".

Delon je Belmonda nazvao "prijateljem, starijim bratom".

"On je umeo da dotakne svet, da masu ljudi učini emotivnom. Imao je neverovatnu snagu kao komičar i jedinstven izgled. Zauvek će ostati u našim srcima i to je najvažnije", rekao je Delon.

I Brižit Bardo je neutešna. 

"Patim poput njegovog psa Čipija, koji je bio njegov poslednji i tako veran saputnik. Mislim o njemu. Volela sam ga. Nedostaje mi i ne želim da pričam više o tome. Veliki bol je uvek tih", napisala je ona u odgovoru za agenciju AFP.

Belmonda je aktuelni predsednik Francuske Manuel Makron nazvao "nacionalnim blagom", a Jelisejska palata saopštila je da će se povodom smrti legendarnog glumca održati državna ceremonija u pariskom Domu invalida 9. septembra.

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura