Aktuelno iz kulture

Željko Joksimović objavio pesmu "Ponoć" iz filma "Toma"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/09/2021

-

10:02

Željko Joksimović objavio pesmu "Ponoć" iz filma "Toma"
Željko Joksimović objavio pesmu "Ponoć" iz filma "Toma" - Copyright Printscreen YouTube/Zeljko Joksimovic

veličina teksta

Aa Aa

Željko Joksimović objavio je pesmu "Ponoć" iz filma "Toma" na svom zvaničnom Jutjub kanalu.

Pesma je objavljena simbolično u ponoć, a Joksimović je u saopštenju napisao da je reditelj filma Dragan Bjelogrlić želeo da pesma zvuči "staro", a ipak novo, baš kao da je reč o nekoj pesmi koju bi Toma i Silvana pevali u duetu.

"Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujući Mimi, Tozovčevoj supruzi, za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku", zaključio je Joksimović koji je radio i aranžman pesme, a odsvirao ju je Orkestar Ace Sofronijevića.

Premijera filma Toma očekuje nas u Beogradu 15. septembra, a već od sutradan kreće bioskopska distribucija širom zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura