Aktuelno iz kulture

Odbrojavanje do dodele nagrada "Emi": U trci za najbolju glumicu Kejt Vinslet, Anja Tejlor Džoj, Ema Korin

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2021

-

14:44

Odbrojavanje do dodele nagrada "Emi": U trci za najbolju glumicu Kejt Vinslet, Anja Tejlor Džoj, Ema Korin
Emi nagrade - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Televizijske nagrade "Emi" biće održane u nedelju, 19. septembra, u Los Anđelesu, a direktan prenos će biti na američkoj TV stanici CBS, javlja agencija Rojters.

Nominacije za sve kategorije su objavljene još u julu, tako da je već poznato da će se za najbolju dramsku seriju takmičiti "Dečaci", "Bridžerton", "Kruna", "Sluškinjina priča", "Lovecraft Country", "Mandalorijanac", "Pose" i "Ovo smo mi".

Najbolja komična serija će biti jedna od "Cobra Kai", "Emily in Paris", "The Flight Attendant", "Hacks", "The Kominsky Method", "PEN15", "Ted Lašo" i "Black-ish".

Za mini seriju na listi su čuveni hit "Damin gambit", "I May Destroy You", "Mare of Easttown", "The Underground Railroad" i "WandaVision".

Entoni Anderson ("Black-ish"), Džejson Sudekis ("Ted Lašo"), Kenan Tompson ("Kenan"), Vilijam H. Mejsi ("Shameleš") i Majkl Daglas ("Kominski metod") nominovani su za najboljeg glumca u žanru komedije.

Najbolja glumica u žanru komedije će biti jedna od ovih dama: Ejdi Brajant ("Shrill"), Alison Džejni ("Mom"), Džejn Smart ("Hacks"), Kalej Kuko ("The Flight Attendant") i Trejsi Elis Ros ("Black-ish").

U kategoriji najbolja glumica u drami nalaze se Elizabet Mos za seriju "Sluškinjina priča", Ema Korin i Olivia Kolman za "Krunu", Džurni Smolet za "Lovecraft Country", Mj Rodriguez  za "Pose", kao i Uzo Aduba za dramu "Na terapiji".

Među nominovanima za najboljeg glumca u drami su Džoš O'Konor ("Kruna"), Bili Porter ("Pose"), Džonatan Mejors ("Lovecraft Country"), Metju Ris ("Perry Mason"), Reži-Žan Paže ("Bridžerton") i Sterling K. Braun ("Ovo smo mi").

Kejt Vinslet je nominovana u konkurenciji za glavnu ulogu u delu "Mare Of Easttown", a kao i Anja Tejlor Džoj za uspešan projekat "Damin gambit". Na listi najbolje glumice u TV filmu ili mini seriji nalaze se još Sintija Erivo ("Genius: Aretha"), Elizabet Olsen ("WandaVision"), Mikaela Koel ("I May Destroy You").

Nominovani glumci u istoj kategoriji su: Juan Mekgregor ("Halston"), Hju Grant ("The Undoing"), Pol Betani ("WandaVision"), kao i Lesli Odom Džunior i Lin-Manuel Miranda, obojica za "Hamilton".

Preporuka za vas

Juan Mekgregor: Nekada sam bio srećna pijanica, ali sam kasnije postao očajan... Trezvenost mi je tek donela radost i mir

Komentari (0)

Kultura