Aktuelno iz kulture

Masimo Savić održao koncert na Tašmajdanu: Život je poklon od univerzuma

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2021

-

09:25

Masimo Savić održao koncert na Tašmajdanu: Život je poklon od univerzuma
Masimo Savić održao koncert na Tašmajdanu: Život je poklon od univerzuma - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Popularni hrvatski muzičar Masimo Savić održao je koncert na stadionu Tašmajdan.


Uvodni deo programa bio je u znaku predgrupe - pop rok sastava "Vatra" takođe iz Hrvatske, koji je već nastupao u Beogradu nekoliko puta.

Masimo je koncert započeo svojim hitom “Indija”, na oduševljenje svih.

“Uopšte nije važno što tribine nisu pune, već da smo svi ovde jedni za druge”, osvrnuo se pevač na situaciju u kojoj se nalazi cela planeta u vezi koncerata, i da je ovaj nastup bio pod tim uslovima.

“Ne želim da ne sviram dok ne prođe ova pandemija, što može potrajati dve, tri godine ukupno, ne smem to da dozvolim. Razne kolege imaju svoja tumačenja, ali ja znam da nikako ne želim da budem u šoku kao srna na ulici kada ugleda svetlost od kola”, bio je iskren i poetičan Masimo u prvom obraćanju publici.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Onda je pohvalio bend “Vatra”, da su bili sjajni kao predgrupa, da su divan mladi bend, iako postoje već duže od 20 godina i “već imaju po koje sede u kosi”.

Poslednji singl koji je pevač objavio tokom pandemije bila je balada “Putujemo i kad stojimo” i kao sledeća na set listi još više je zagrejala publiku.

Usledili su “Sjaj u tami” i "Odjednom ti”, koji u originalu izvodi sa ženskim kolektivom “Meritas”, dinamične “Sretan put” i “Kladim se na nas”, što je već dobar deo Tašmajdana podigao na noge.

Kako je pred pandemiju krenuo na turneju “Vještina Boutique”, gde je obišao i Beograd (Novi BitefArtCafe, 2019), tako se i ove noći okrenuo tom albumu obrada “Vještina” (2004), koji ga je proslavio u novom “muzičkom životu” i otvorio ka Srbiji i regionu.

Masimo se oprostio i od neprevaziđenog umetnika - Minje Subote.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

“Odlaze nam tako veliki ljudi u ovoj pandemiji. Jao, ljudi, Minja Subota... On je imao tako poseban, divan odnos sa decom. Čast mi je bila što sam ga upoznao”, rekao je autor mnogih hitova, da bi se uvek vratio na svog neprežaljenog prijatelja, kolegu i mentora - Arsena Dedića.

Usledila je čuvena pesma “Da mogu”, uz koju Mašimo redovno odaje počast na svakom koncertu, i na taj način kroz svoje kompozicije ili tekstove, veliki Arsen svakako i dalje živi.

Masimo ima izvanredan bend sa sobom, gotovo kao pravi vrhunski orkestar, gde se veoma ugodno uklapaju violina i saksofon, gitare i violina, dominiraju veoma privlačni instrumenti i proizvode čarobnu muziku.

Ivan Dečak, frontmen "Vatre" se vratio na scenu da bi sa Masimom izveo duetsku pesmu “Nama se nikud ne žuri”, i ostao je zahvalan što je ponovo u Beogradu, a prvi put od pandemije.

Tekst pesme je pisao upravo Dečak, a on je autor i hita - “Mali krug velikih ljudi”, koji je Masimo sa ponosom i posebnim uživanjem otpevao za nekoliko hiljada fanova.

“Sa ovom pesmom smo Ivan i ja ušli u udžbenike osnovne škole. Stalno nas zovu obojicu zbog te pesme, nastale tokom ove dve veoma čudne godine”, aludirao je pevač na Kovid-19.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Muzičar sa karijerom na hrvatskoj i regionalnoj sceni koja traje više od 35 godina, uputio je i poziv publici da bi bilo dobro da se u što većem broju vakciniše, ako je to pravi način da se zaštitimo.


“Život je takav poklon od univerzuma. Koliko je to veliko i kako smo srećni. Zato vas molim, ako je to jedini način da se odbranimo, uradimo tako. Vidite kako u Danskoj, 90% ih je vakcinisano, uveliko ne nose maske preko lica, a mi još moramo”.

Tokom pandemije nije umetnik izdržao da ne peva u Beogradu, tako da je u spomenutom klubu BitefArtCafe na leto 2020. imao jedan, dok na početku ovog leta 2021 na istom mestu dva koncerta.

Uvek je Masimo bio redovan gost Sava centra, tako da je uz Bitef, ta dva prostora uvek osvajao, a imao je koncert i na 20. Exit festivalu, i na Paliću, kome će se vratiti i 20. septembra.

Za sam kraj zvaničnog dela naravno bilo je remek delo pop žanra “Stranac u noći”.

Koncert je, istina, održan za ograničen broj ljudi, bez punog kapaciteta, uz poštovanje svih mera pandemije, a kako je i sam Masimo rekao - tribine nisu bile pune, ali kao njegov premijerni koncert na stadionu Tašmajdan, ovaj muzički ispit je položio sa visokom ocenom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura