Aktuelno iz kulture

Preminuo Džon Čalis: Čuveni Bojsi i veliki prijatelj Srbije izgubio bitku sa karcinomom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/09/2021

-

15:27

Preminuo Džon Čalis: Čuveni Bojsi i veliki prijatelj Srbije izgubio bitku sa karcinomom
Džon Čalis - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Džon Čalis, koji se proslavio ulogom Bojsija u hit seriji "Mućke" umro je mirno i u snu nakon duge borbe sa rakom, saopštila je njegova porodica.

Veliki prijatelj Srbije, koji je nedavno dobio počasno državljanstvo naše zemlje, nedavno je otkazao turneju po Velikoj Britaniji, zbog lošeg zdravstvenog stanja.

 

 

"Naš i vaš dragi prijatelj Džon Čalis umro je mirno u snu, posle duge bitke sa rakom. Uvek će biti voljen kao ’Bojsi’ i iza sebe je ostavio veliki rad, koji će nastaviti da u godinama koje slede donosi radost i osmehe. Molimo da poštujete privatnost Džonove porodice i prijatelja u ovo teško vreme i budite sigurni da će u budućnosti biti prilike da proslavimo Džonov život, kada će svi biti pozvani da učestvuju", stoji u saopštenju.

Čalis je prošle godine posetio Beograd, kako bi snimio dokumentarni film pod nazivom "Bojsi u Beogradu" o popularnosti "Mućki" na ovim prostorima. 

Tom prilikom posetio je i najvažnije znamenitosti grada, a njegova poseta privukla je veliku medijsku pažnju. 

Rođen u Bristolu, 16. avgusta 1942. godine, Džon Čalis je odrastao u jugoistočnom Londonu i glumom je počeo da se bavi u 22. godini, pošto se nakon srednje škole prvo oprobao kao agent za prodaju nekretnina. Igrao je pretežno u televizijskim serijama (snimio je više od 70 serija, sedam filmova i nekoliko radio drama) i, kako je sam više puta govorio, često je dobijao uloge policajca. Ali nijedna od tih uloga neće biti popularna i voljena i krajnje upečatljiva kao ona koju je izneo u "Mućkama".

profimedia

 

Kada mu je stigla ponuda da igra prodavca polovnih automobila, koji gleda na sve pa i na prijatelje s visine, Čalis je prihvatio iz prve. Pošto je trebalo da odigra samo epizodnu rolu, nije ni sanjao da će mu upravo lik Terensa Obrija Bojsija obeležiti karijeru (isti lik je kasnije tumačio i u seriji "The Green green grass").

"Niko nije znao da će se serija biti toliko popularna. Sudbina celog projekta je bila neizvesna, jer nije imala toliku gledanost u početku, ali smo imali sreću da se dogodio štrajk na BBC, pa je serija reprizirana. Onda je odlučeno da se snima nastavak, likovi su se razvijali... Ali nisam mislio da će otići dalje od Londona i zaista je neverovatno koliko je postala internacionalna", izjavio je Čalis u Beogradu prošle godine, otkrivajući i da je čuveni smeh Bojsija preuzeo od jedne žene u pabu koja se tako smejala.

"Sad me ljudi stalno prate i smeju se tako iza mojih leđa", dodao je glumac, šaleći se na svoj račun.

Legendarni "Bojsi" trebalo je da sledeće godine dođe u Srbiju i poseti Skadarliju i Oplenac.

"Imam jedan projekat trenutno, a to je da se vratim u Srbiju i da saznam još nešto o vašoj zemlji. Možda napišem knjigu, a možda napravim još jedan dokumentarac", rekao je Bojsi nedavno za jutarnji program na TV Prva. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura