Aktuelno iz kulture

"Teško mi je da razmišljam o svetu bez Bojsija": Oproštaj Dejvida Džejsona, popularnog Del Boja, od kolege iz "Mućki"

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2021

-

18:24

"Teško mi je da razmišljam o svetu bez Bojsija": Oproštaj Dejvida Džejsona, popularnog Del Boja, od kolege iz "Mućki"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Engleski glumac ser Dejvid Džejson, najpoznatiji po ulozi Del Boja u seriji "Mućke" uputio je saučešće porodici zbog smrti kolege Džona Čalisa i poručio da mu je teško da razmišlja o svetu bez njega.

U saopštenju koje je objavio na Tviter nalogu "Mućki", Džejson je rekao da je Čalis, koji je tumačio ulogu Bojsija u "Mućkama", bio divan čovek, odličan glumac i njegov prijatelj više od 40 godina.

"Tako tužne vesti", naveo je Džejson i uputio saučešće porodici u ovako "neverovatno tužno vreme".

Čalis, koji se proslavio ulogom Bojsija u hit seriji "Mućke", preminuo danas u 79. godini, a njegova je porodica saopštila da je umro mirno u snu, posle duge borbe sa rakom.

"Naš i vaš dragi prijatelj Džon Čalis umro je mirno u snu, posle duge bitke sa rakom. Uvek će biti voljen kao ’Bojsi’ i iza sebe je ostavio veliki rad, koji će nastaviti da u godinama koje slede donosi radost i osmehe. Molimo da poštujete privatnost Džonove porodice i prijatelja u ovo teško vreme i budite sigurni da će u budućnosti biti prilike da proslavimo Džonov život, kada će svi biti pozvani da učestvuju", stoji u saopštenju.

Glumac je bio veliki prijatelj Srbije, koji je nedavno dobio počasno državljanstvo naše zemlje, nedavno je otkazao turneju po Velikoj Britaniji, zbog lošeg zdravstvenog stanja.

 Prošle godine je posetio Beograd, kako bi snimio dokumentarni film pod nazivom "Bojsi u Beogradu" o popularnosti "Mućki" na ovim prostorima. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura