Aktuelno iz kulture

Izbor najboljih fotografija Jadrana Lazića: Fej Danavej i Džilijen Anderson najzahtevnije holivudske zvezde

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2021

-

12:13

Izbor najboljih fotografija Jadrana Lazića: Fej Danavej i Džilijen Anderson najzahtevnije holivudske zvezde
Izbor najboljih fotografija Jadrana Lazića: Fej Danavej i Džilijen Anderson najzahtevnije holivudske zvezde - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Izložba poznatog fotografa Jadrana Lazića otvorena je u galeriji "Arte". Iako Lazićeva fotografska karijera obuhvata i druge teme kojima se bavio naročito na početku karijere, na izložbi u Beogradu posetioci mogu da vide selekciju od oko 70 fotografija na kojima su u najvećem broju poznate ličnosti, zvezde svetskog džet-seta i državnici koje je ovaj fotograf ovekovečio tokom 50 godina duge karijere.

Ispred Lazićevog objektiva od 1971. godine stajali su mnogi, ali holivudske zvezde su postale vremenom ono po čemu se Jadran proslavio.

Neki od njih su Šarlot Rempling, Rakel Velč, Robert de Niro, Entoni Kvin, Dejvid Bouvi, Džodi Foster, Marlon Brando, Sofija Loren, Kirk Daglas, Majkl Daglas, Pol Makartni, Pele, Orson Vels, Džejn Birkin, Elizabet Tejlor, Grejs Džouns, Džoni Dep …

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Lazić za Tanjug kaže da je svaka od tih slavnih ličnosti koje su stale pred njegov objektiv bila zahtevna na svoj način.

"Trebalo je stići do tih ljudi. Kada sam bio u njihovom društvu lako ih je bilo slikati", kazao je Lazić i naveo da među najzahtevnije ubraja holivudske zvezde.

"Fej Danavej, Šenon Doerti i Džilijen Anderson bile su najzahtevnije holuvudske zvezde koje sam fotografisao. Imale su ozbiljnu distancu prema ideji da ih neko fotografiše, i to na početku snimanja. Kako bi snimanje odmicalo osećale su se komotnije. Fej Danavej na kraju nije želela da ide sa snimanja. Ostala je do zalaska sunca u pustinji gde sam je fotografisao", kazao je Lazić.

Godine rada, veliki broj naslovnih strana u renomiranim svetskim magazinima, mnoge poznate ličnosti koje je tokom svoje bogate i uzbudljive karijere Jadran Lazić uspeo da fotografiše, sve to stalo je u monografiju "Jadran Lazić - 50 godina fotografije", luksuzno izdanje, koje je autor predstavio beogradskoj publici.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

"Svako poglavlje knjige je posvećeno jednoj ličnosti. Osim fotografija tu je tekstualni deo u kojem sam objašnjavao na koji način sam dolazio do selebritija širom sveta. Bilo je tu svega, različitih pustolovina, ali eto, obično sam uspevao da ih stignem" kaže kroz smeh Lazić.

Kaže i da je najtežu odluku u karijeri doneo pred odlazak u Pariz.

"Otišo sam u Francusku bez dozvole za rad i bez znanja jezika. Suludo. S druge strane, bila je to moja najbolja odluka u životu. Uspeo sam da ostanem u Parizu, da vozim slalom između izazova i eto me sa karijerom iza sebe", kazao je Lazić.

Izložba u galeriji "Arte" biće otvorena do 2. oktobra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura