Poznati

Džilijan Anderson: Imala sam male nervne slomove tokom snimanja "Dosijea Iks"

Komentari

Autor: Los Angeles Times/Hollywoodreporter

03/06/2021

-

11:13

Džilijan Anderson: Imala sam male nervne slomove tokom snimanja "Dosijea Iks"
Džilijan Anderson: Imala sam male nervne slomove tokom snimanja "Dosijea Iks" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džilijan Anderson zacementirala je svoj status TV ikone kao agent Dejna Skali u kultnoj seriji "Dosije Iks", ali kad se serija konačno završila, osetila je ogromno olakšanje.

"Imala sam nekoliko malih nervnih slomova tokom snimanja i na kraju, nisam više mogla da pričam o toj seriji, da je gledam, pogledam fotografije, jednostavno nisam više mogla", rekla je glumica za Holivud reporter, koji je organizovao virtuelni okrugli sto za glumice iz serije "Kruna".

 Anderson kaže da je predah našla povratkom na "daske koje život znače".

"Bilo mi je hitno potrebno da se vratim pozorištu i to u drugoj zemlji. A onda, posle nekog vremena, ponovo sam mogla da sagledam tu seriju. Ali kako sam počela da je prihvatam, već sam se od nje toliko odvojila, da sam i sebe u njoj posmatrala kao sasvim drugu osobu. Kad predate sebe u potpunosti i tokom tako dugog vremenskog perioda, ne može da ne bude posledica", ispričala je glumica.

Na drugačiji način se rastala od uloge Blanš u predstavi "Tramvaj zvani želja" koju je igrala u Londonu i Njujorku.

"Osećala sam kao da sam izgubila najbolju prijateljicu. Tugovala sam. Prijatelji su za mene organizovali branč vikend nakon odigrane poslednje predstave i ja sam se pojavila kao potpuna ruina. Bilo je to vrlo duboko iskustvo. Znala sam da je neću ponovo raditi, jer bih verovatno izgubila razum. Mnogo sam se zbližila. Jedva sam se izvukla i znala sam da ako joj se ponovo vratim iz sujete ili iz privrženosti, biće posledica. Zato sam znala da je to kraj i bila sam jako tužna", ispričala je glumica.

Međutim, kad ne pati zbog likova koje igra, Džilijan je vedra osoba koja ume da se šali na tuđi i na svoj račun. Na svom Instagramu redovno objavljuje komične slike i ne plaši se da čak i u intervjuima otkrije svoju blesavu stranu.

Dok je igrala britansku premijerku Margaret Tačer u četvrtoj sezoni hit serije "Kruna",  redovno je objavljivala fotografije sa seta, gde se u kostimu "Gvozdene ledi" šalila sa ostatkom postave.

"Mislim da sam se malo opustila", kaže Anderson. "Shvatila sam negde u poznim četrdesetim kako da budem sagovornik u intervjuu, a da ne nosim težinu sveta na svojim plećima", rekla je ona nedavno za Los Anđeles Tajms.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gillian Anderson (@gilliana)

Anderson živi u Londonu sa dvojicom sinova od 14 i 12 godina, kako kaže, "usamljeničkim životom", tako da je lokdaun nije mnogo poremetio.

Krečila je, slušala zanimljive podkaste, popunjavla ukrštenice. Nakon što je u februaru 2020. završila sa "Krunom", posvetila se snimanju nove sezone "Seksualnog obrazovanja", britanske TV serije u kojoj igra Džin, seksualnu terapeutkinju sa sinom tinejdžerom. Anderson se plašila da će pomalo osetljiva tematika biti teška za prikazivanje u jeku pandemije i građanskih nemira.

"Imati slobodu da prikažete svu neurednost, neprilagođenost i neprikladnost tinejdžerskih 'bubica' i grešaka koje prave odrasli u situaciji pandemije, bilo je pomalo bizarno. To je čudno okruženje za smeh i šalu na temu bilo kojih starih stvari (pre pandemije)", kaže ona.

Njeni sinovi bili su još mlađi kad je dobila ulogu Džin. Ona je odgovarala njenoj unutrašnjoj "žici", ali je uprkos tome imala mnogo briga.

profimedia

 

"Brinula sam da će se moji sinovi osećati neprijatno zbog činjenice da sam ja, pod jedan, u seriji koja govori o seksu, pod dva, da igram seksualnog terapeuta, pod tri, da govorim o tim stvarima i pod četiri da ću imati seks u seriji", kaže Džilijan.

U prvoj epizodi je scena u kojoj drugari sina terapeutkinje Džin otkrivaju seksualno edukativni snimak u kom je predavač njegova majka i, na njegovo zaprepaštenje, prikazuju ga pred celim odeljenjem.

Ta scena mučila je Džilijan, iako su joj sinovi rekli da razumeju zašto je prihvatila ulogu i sada je čak, prema njenim rečima, "smatraju više kul".

profimedia

Džilijan kao agent Dejna Skali

Serija koju definitivno nisu videli je "Dosije iks", iako će ih neko verovatno upoznati s njom u nekom trenutku.

"I onda će imati lepo iznenađenje. Ili je možda neće ni gledati, sve dok ne umrem, a onda će ona biti divna stvar za njih. Imaće da gledaju više od 200 epizoda sa njihovom mamom. To je divan poklon", kaže glumica.

Komentari (0)

Magazin