Aktuelno iz kulture

Film "Toma" za sedam dana videlo više od 100.000 gledalaca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/09/2021

-

10:42

Film "Toma" za sedam dana videlo više od 100.000 gledalaca
Film "Toma" za sedam dana videlo više od 100.000 gledalaca - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Film "Toma", o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću, za nedelju dana bioskopskog prikazivanja pogledalo je više od 100.000 gledalaca.

Biografsko ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića, koji kao koproducenti zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, koga je u naslovnoj ulozi maestralno dočarao glumac Milan Marić.

U ulogama onih koji su ispunili Tomin život, u filmu gledamo i Tamaru Dragičević kao Silvanu Armenulić, Petra Benčinu kao Tominog doktora i prijatelja, Milana Kolaka kao Novicu Zdravkovića, Sanju Marković u ulozi Goce Zdravković, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

"Nakon prošlonedeljne premijere u beogradskom Sava centru, film `Toma` pobrao je samo pozitivne kritike stručne javnosti, ali na prvom mestu izazvao je duboke emocije i oduševljenje gledalaca širom zemlje. Ovo ostvarenje doživelo je i burne ovacije tokom svetske premijere na Filmskom festivalu u u Sarajevu, dok su Milanu Mariću i Tamari Dragičević na Filmskim susretima u Nišu pripale glavne glumačke nagrade", navodi se u saopštenju produkcije.

Projekat "Toma" realizovan je u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura