Aktuelno iz kulture

Nenad Nenadović biće sahranjen u ponedeljak u Aleji zaslužnih građana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/09/2021

-

15:19

Nenad Nenadović biće sahranjen u ponedeljak u Aleji zaslužnih građana
Nenad Nenadović - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

"Komemoracija našem dragom kolegi Nenadu Nenadoviću biće održana u ponedeljak, 27. septembra, u 11.30 časova na sceni `Aleksandar Popović` u Teatru Vuk. Sahrana će biti održana istog dana u 14.30, a opelo počinje u 14 časova. Nenad Nenadović će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju", saopštilo je Pozorište "Boško Buha".

Nenadović je preminuo je 22. septembra u 57. godini u bolnici "Batajnica". Rođen je 20. oktobra 1964. godine u Beogradu, a u glumačke vode uplovio je još kao dečak, kada je zaigrao u "Vagi za tačno merenje". Polaznik čuvenog Dramskog studija Bate Miladinovića bio je sve do upisa Akademije, koju je studirao u poslednjoj klasi Minje Dedića. Po završetku studija, zaposlio se u Pozorište "Buško Buha".

Rekorder je "Buhe" po broju predstava u 2015. godini - u prvih pet meseci odigrao je 77 predstava. Dobitnik je više nagrada, između ostalih i tri "Buhine" nagrade za predstave “Tri musketara" i "Princ - arkadna avantura".

Pozorište Boško Buha

 

Nenadović je tokom karijere ostvario oko 40 uloga na velikom i malom ekranu, a u srcima publike, ostaje upamćen sigurno i po ulogama Moljca ("Povratak Otpisanih"), Laleta ("Boško Buha") i Miće ("Priče iz majstorske radionice"), ali i Brunera ("Igra sudbine") .

Vodio je školu glume, pisao je i režirao za televiziju, vodio više od hiljadu emisija - od "Zooteke" do "Pet show" i "Fazaona i fora".

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu, takođe glumicu i s kojom je vodio školu glume, i ćerke Janu - mladu i uspešnu balerinu koja karijeru gradi u Nemačkoj i Minu - mladu glumicu, koja je ove godine postala stipendiskinja Beogradskog dramskog pozorišta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu