Aktuelno iz kulture

"Pričajmo o nežnosti": Jugoslovenski pozorišni festival od 1. novembra, sve karte već planule

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2021

-

16:09

"Pričajmo o nežnosti": Jugoslovenski pozorišni festival od 1. novembra, sve karte već planule
"Pričajmo o nežnosti": Jugoslovenski pozorišni festival od 1. novembra, sve karte već planule - Copyright Promo/Atelje 212/Boško Đorđević, JDP/Nebojša Babić, Wikipedia.org/GordanaSkakavac

veličina teksta

Aa Aa

Sve karte za Jugoslovenski pozorišni festival rasprodate su za jedan dan i to pre nego što je zvanično objavljena takmičarska selekcija, koja će biti izvedena 1. do 7. novembra u Užicu.

"Na predstojećem festivalu imamo najbolju do sada selekciju predstava. Užička publika pokazala je koliko poverenje ima u nas jer nikada se do sada nije desilo da jedan festival bude rasprodat ne objavljujući selekciju",naglasio je direktor užičkog Narodnog pozorišta i festivala Zoran Stamatović.

Jugoslovenski pozorišni festival u svom 26. izdanju održaće se pod sloganom "Pričajmo o nežnosti" sa željom da se ljudima pruži nada u ovom vremenu nesigurnosti, strepnje i izolacije.

"U predstavama koje smo odabrali za ovo jesenje pozorišno okupljanje u Užicu tražili smo bar jedno zrnce nežnosti, odsjaj tog blagog osećaja koji ljude vraća bliskosti i udaljuje ih od oštrih razvalina stvarnosti. Naravno, predstave koje smo pozvali na ovaj festival različitog su tematskog i estetskog prosedea, ali u njima ima dovoljno razloga da verujemo kako svetlo topline i empatičnosti može biti jače od tamne senke vremena u kojem živimo", kazao je selektor Bojan Munjin na konferenciji za novinare najavljujući festival.

U takmičarskom delu festivala, biće izvedene predstave: "Sedam strahova" Bosanskog narodnog pozorišta Zenice u režiji Selme Spahić, "Pučina" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u režiji Egona Savina, "Znaš ti tko sam ja" Hrvatskog narodnog kazališta kao autorski projekat reditelja Ivana Penovića, kao i "Ðokonda" Crnogorskog narodnog pozorišta u režiji Dušanke Belade.

U takmičarskoj selekciji su i "64" Ateljea 212 u režiji Alise Stojanović, "Strah - jedna topla ljudska priča" Narodnog pozorišta Pirot kao autorski projekat reditelja Igora Vuka Torbice i "Zelena čoja Montenegra", kooprodukcija Beogradskog dramskog pozorišta, Gradskog pozorišta Podgorica i Festivala Budva Grad Teatar, u režiji Nikite Milivojevića.

Preporuka za vas

Miloš Timotijević za Euronews Srbija: Ćutanje, povlačenje, sklanjanje u mirne tokove sopstvenih života nas je i dovelo tu gde smo danas

Komentari (0)

Kultura