Aktuelno iz kulture

Miloš Biković: Zajedničkim snagama smo uspeli da animiranu industriju pokrenemo, nadam se da će toga biti i više

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2021

-

13:44

Miloš Biković: Zajedničkim snagama smo uspeli da animiranu industriju pokrenemo, nadam se da će toga biti i više
Miloš Biković: Zajedničkim snagama smo uspeli da animiranu industriju pokrenemo, nadam se da će toga biti i više - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Prva sezona animiranog serijala o superherojima, kao prvi projekat koji je stvoren u Srbiji u produkciji italijanske kompanije "Iervolino Studios" i produkcijske kuće "Archangel Digital Studios" Miloša Bikovića, uskoro će biti prikazana na najvećim onlajn platformama širom sveta. 

"Serijal će imati 54 epizode idealnog sadržaja za decu i sve ljubitelje animacije, na kojima je iz Iervolino Studios-a (IES) u Beogradu i Novom Sadu radilo više od 100 kreativnih stručnjaka", navodi se u saopštenju za medije.

Prema rečima Miloša Bikovića, dugoočekivani serijal je ogroman uspeh za lokalne umetnike.

"Zajedničkim snagama smo uspeli da animiranu industriju pokrenemo, sistematizujemo i samim tim privučemo ljude iz celog sveta da dođu u Srbiju i rade na budućim projektima. Nadam se da će toga biti i više i da ćemo samo nastaviti da rastemo i stvaramo", izjavio je Biković.

Kako navode producenti, Ministarstvo kulture i informisanja bili su od ključne važnosti za podsticanje rada na razvoju ove grane filmske industrije u Srbiji, kao i za promovisanje domaće kulture i umetnosti na međunarodnom nivou.

Biković snima film "Izolacija"

Miloš Biković tumači glavnu ulogu u filmu "Izolacija" Marka Bacovića, a čije je snimanje počelo u sredu na planini Tari, saopštio je danas Filmski centar Srbije (FCS), koji je podržao nastanak ovog filma.

Reditelj je i autor scenarija za film, zajedno sa kolegom Markom Jocićem, a ovaj tandem je već realizovao uspešan bioskopski hit "Taksi bluz" (2019) sa Andrijom Miloševićem u glavnoj ulozi, na kome su bili scenaristi.

Zaplet ovog psihološkog trilera prati sudbinu junaka Jovana, mladog biologa punog entuzijazma, koji iznenada dobija dobro plaćeni posao nadgledanja migracija životinja u šumi. Na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, protagonista je smešten u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, a njegov posao je da vodi računa o održavanju kamera koje snimaju divlje životinje.

Na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovek za koga Jovan počinje da sumnja da ga uhodi. Kako vreme u izolaciji bude odmicalo, Jovan će biti svedok noćnih poseta, čudnih telefonskih poziva i neobjašnjivih zvukova koji će početi da bude njegovu paranoju i strah.

Suočen sa nejasnom pretnjom, on će voditi unutrašnju borbu sa samim sobom u kojoj neće biti siguran da li je ono što mu se dešava realnost ili plod straha i krenuće da preispituje svoju odluku ostanka u šumi. Tačka njegovog mentalnog pucanja biće situacija kada bude video ubistvo u šumi…

Autorsku ekipu filma čine i direktor fotografije Ðorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Krčmar, scenografkinja Sanja Bulat, kostimografkinja Jelena Ðorđević, kompozitor muzike Nikola Jeremić.

Uz Miloša Bikovića u glavnoj ulozi, koji je i producent "Izolacije" sa Markom Jocićem, igraju još Miodrag Miki Krstović, Anica Dobra, Mladen Andrejević, Marko Mak Pantelić...

Preporuka za vas

Muzičke i glumačke zvezde saglasne: Egzit je sloboda, ljubav i najbolje mesto na celoj planeti
Soni kupio prava za rimejk ruskog blokbastera "Sluga" u kom igra Miloš Biković
Biković, Savić i Aleksićeva o fenomenu serija: Ne treba trošiti lice, gluma je maratonski posao

Komentari (0)

Kultura