Aktuelno iz kulture

"Neši s ljubavlju": Maraton predstava u znak sećanja na Nenada Nenadovića i Kepu u pozorištu "Boško Buha"

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2021

-

14:59

"Neši s ljubavlju": Maraton predstava u znak sećanja na Nenada Nenadovića i Kepu u pozorištu "Boško Buha"
Nenad Nenadović i Mihailo Todorović Kepa - Copyright E-Stock/Dimitrije Goll, Prinskrin/Youtube/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Pozorište "Boško Buha" obeležava 71 godinu rada trodnevnim maratonom predstava pod nazivom "Neši s ljubavlju" koji predstavlja sećanje na drage prijatelje i kolege koji su preminuli u septembru ove godine Nenada Nenadovića, glumca i Mihaila Todorovića Kepu, ispicijenta.

Maraton počinje 13. oktobra u 19 časova, izvođenjem predstave "Mačor u čizmama" Igora Bojovića u režiji Juga Radivojevića, u kojoj je Nenad odigrao svoju poslednju ulogu.

Izvođenje ove predstave će svojim nastupom uveličati Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Lokner, koji su za nju komponovali muziku.

Maraton se nastavlja 14. oktobra u 20 časova izvođenjem predstave "Krčmarica Mirandolina" Karla Goldonija u režiji Juga Radivojevića, a završava se 15. oktobra u 20 časova izvođenjem predstave "Florentinski šešir" Ežena Labiša u režiji Darijana Mihajlovića.

Nenad Nenadović je igrao u sve tri predstave.

Osim toga, biće objavljeno on line dopunjeno izdanje Monografije koja je izašla povodom 70 godina rada Pozorišta "Boško Buha“.

Pored ostalih tekstova, u njoj se nalazi intervju sa Nenadom Nenadovićem, ali i sa Mihailom Todorovićem Kepom, koji je podelio svoje uspomene o Pozorištu od njegovog osnivanja 1950. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura