Aktuelno iz kulture

Potvrđeno: Pepersi objavljuju novi album na proleće

Komentari

Autor: Independent

15/10/2021

-

07:36

Potvrđeno: Pepersi objavljuju novi album na proleće
AP/Matt Sayles - Copyright AP/Matt Sayles

veličina teksta

Aa Aa

Bubnjar legendarne grupe Red Hot Chilli Peppers Čed Smit potvrdio je da je bend "skoro završio" snimanje svog novog albuma.

Grupa bi trebalo da objavi album pre nego što krenu na svetsku turneju u junu sledeće godine, tačnije u proleće 2022. godine.

Smit je rekao za Rolling Stone magazin da se grupa "odlično slaže" otkako se gitarista Džon Frušante vratio u decembru 2019. 

Bubnjar, koji je jedan od zvezda novog dokumentarca na Netfliksu "Count Me In", rekao je: "Džon se odavno vratio, tako da sve deluje potpuno prirodno... Zaista se međusobno slušamo na novi način. On je tako posvećen, tako vredno radi. Svi smo marljivi, ali on donosi posebnu magiju".

Frušante je napustio grupu pre više od jedne decenije, posle čega ga je menjao Džoš Klinghofer, koji je sa Red Hot Chili Peppers snimio dva studijska albuma: "I'm With You" (2011) i "The Gateway" (2016). 

Grupa Pearl Jam najavila je 19. septembra da je Klinghofer potpisao ugovor kojim se pridružio njihovoj sledećoj turneji, kao i klavijatursita Kenet Gaspar, poznatiji kao Bum.

 

Smit je istakao da je pauza u nastupima koju su napravili zbog pandemije bila "neka vrsta blagoslova", jer je bend to vreme iskoristio da piše nove pesme.

"Biće sjajno kad konačno izađemo sledeće godine i budemo imali novi album za svirku i mnogo drugih stvari", rekao je bubnjar za Independent.

Ipak, on ističe da bend ne teži tome da nadmaši svoje nekadašnje uspehe, budući da su sve njihove ploče "samo dobar prikaz toga gde su bili u tom trenutku". 

Frušante je radio na šest studijskih albuma grupe, uključujući "Blood Sugar Sex Magik", "Californication" i "Mother’s Milk". 

"Džon nije bio sa nama deset godina. To je dug period, tako da će sigurno zvučati drugačije, ali će zvučati kao nas četvorica, je mi zajedno imamo posebnu hemiju", rekao je Smit.

Bubnjar objašnjava da niko od članova nije unapred smišljao šta žele da pišu i da nemaju nikakvu kontrolu nad tim kako će njihovi obožavaoci reagovati na novi album.

"Ali mi smo zaista zadovoljni njim", rekao je on.

Bend sledeće godine 4. juna otvara turneju koncertom u Sevilji, a nastupaće širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Srbije nema na njihovoj listi. Poslednji put su u našoj zemlji svirali u Inđiji u junu 2007. godine kada je jaka kiša izazvala saobraćajni kolaps nakon njihovog nastupa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura