Aktuelno iz kulture

Uliks Fehmiu: U radu na "Crnoj svadbi" imao sam utisak da je sve onako kako treba da bude

Komentari

Autor: Tanjug

29/10/2021

-

13:52

Uliks Fehmiu: U radu na "Crnoj svadbi" imao sam utisak da je sve onako kako treba da bude
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Uliks Fehmiu ima zapaženu ulogu u seriji "Crna svadba", koja se trenutno prikazuje na Superstar TV i RTS, a glumac govori o iskustvima učešća u ovom projektu i očekivanjima kako će dalje funkcionisati scenske umetnosti u uslovima pandemije.

"`Crna svadba` je projekat u kome sam osetio da ponovo postoje okolnosti da se naš posao radi na način iz vremena kad je produkcija na ovim prostorima bila mnogo snažnija, jača i kakva treba. Imao sam utisak da je sve onako kako treba da bude, a nije mali i jeftin projekat", rekao je Fehmiu.

Prema njegovim rečima, pristao je da glumi u "Crnoj svadbi" autora Nemanje Ćipranića i Strahinje Madžarevića zbog vrlo dobrog scenarija koji mu se učinio "uzbudljivim, i da ima razlog da baš ta priča bude ispričana danas".

"Crna svadba" je najavljena kao psihološki triler sa elementima misterije, a Fehmiu je istakao da "ako kvalitet ne postoji, prestaje i žanrovska odrednica da bude bitna".

"Trejler ima ozbiljan broj pregleda. Vizuelni kvalitet implicira nešto potencijalno dobro. Nadam se da smo u okviru žanrovske odrednice napravili dobar i kvalitetan posao", rekao je glumac.

Primetivši da se u Srbiji, kao i u svetu, poslednjih godina za televiziju užasno puno radi i da je u moru produkcija teško da jedan projekat dobije na vidljivosti, Fehmiu je za "Crnu svadbu" rekao: "Ako smo na bilo koji način uspeli da se malo vidimo, to je dobro".

Govoreći o svojim budućim projektima, Fehmiu je rekao da nema "ničeg suviše blizu i konkretnog", ali da je u smislu koproducentskog posla izvesno da će biti novog filma Rajka Grlića, kog je podržao Filmski centar Srbije.

Upitan kako gleda na uticaj pandemija na scenske umetnosti, Fehmiu je rekao da je "Crna svadba" snimana tokom pandemije uz pridržavanje mera, a da je sada u Njujorku, gde živi, "posao ponovo krenuo da se radi".

"Tu bi vam bilo mnogo zanimljivije da razgovarate sa Nikolom Ðuričkom koji je snimao par veoma značajnih američkih projekata usred pandemije. Tamo su naravno uslovi kontrole i zaštite ljudi mnogo rigorozniji", rekao je glumac.

"Ali nastavićemo da radimo, nema sumnje", dodao je Fehmiu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura