Aktuelno iz kulture

Preminuo Astro, član rege grupe UB40 koji je otpevao hit "Red Red Wine"

Komentari

Autor: BBC

07/11/2021

-

09:25

Preminuo Astro, član rege grupe UB40 koji je otpevao hit "Red Red Wine"
Preminuo Astro, član rege grupe UB40 koji je otpevao hit "Red Red Wine" - Copyright EPA/JACEK BEDNARCZYK

veličina teksta

Aa Aa
Astro, bivši pevač i jedan od osnivača britanske rege grupe UB40 koja se 1980-ih proslavila hitovima kao što su "Red Red Wine" i "Can't Help Falling In Love With You", umro je u 64. godini nakon kraće bolesti, saopštio je njegov bend.
 
Terens Vilson, poznat pod umetničkim imenom Astro, nastupao je sa UB40 do 2013. kada je osnovao novi muzički sastav.
 
"Skrhani smo zbog gubitka našeg dragog Astra koji je umro nakon kratke bolesti", napisala je na Tviteru njegova sadašnja grupa pod nazivom "UB40 featuring Ali Campbell & Astro".
 
"Svet više neće biti isti bez njega", navodi se u objavi, prenosi BBC.

Grupa iz Birmingema, nazvana po tadašnjem formularu koji su popunjavali kandidati za socijalnu pomoć, prodala je više od 70 miliona ploća i imala tri hita koja su zauzimala prvo mesto na britanskim top listama.

Ostvarili su veliki uspeh i u svetu, uključujući i Sjedinjene Američke Države gde su njihove pesme "Red Red Wine" i "Can't Help Falling in Love with You" bile najslušanije.

Astro je za Guardian izjavio u maju da je bend bio "glas radničke klase, ljudi nezadovoljnih političkim i globalnim problemima".

"Bilo nam je sve teže da pišemo ljubavne pesme, umesto militantnih, jer je postalo lakše da pišemo o onome što smo doživljavali i o čemu smo čitali. To nam je delovalo sasvim prirodno", rekao je on.

Nadimak je dobio kao dete, jer je nosio model čizama "Astronaut".

"Srećom, niko me nije 'astronautom', jer je bilo teže za izgovor, pa su skratili na 'Astro' i nadimak se zadržao", ispričao je muzičar.

Upitan kako se oseća kada je na turneji i kada uživo nastupa, Astro je rekao: "Nema posla na svetu koji vam daje takvu satisfakciju kakvu ja imam. Živim da budem na sceni".

U avgustu je umro i jedan od osnivača grupe UB40, saksofonista Brajan Travers.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu