Aktuelno iz kulture

Miodrag Radonjić: Baća iz "Južnog vetra" daje priliku publici da prodiše od tenzije u priči

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2021

-

09:54

Miodrag Radonjić: Baća iz "Južnog vetra" daje priliku publici da prodiše od tenzije u priči
Nemanja Miščević/Promo - Copyright Nemanja Miščević/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac i producent Miodrag Radonjić koja je govorio o svojoj ulozi u filmu "Južni vetar: Ubrzanje", i odnosu prema prethodnom prvom filmu reditelja Miloša Avramovića.

Radonjić je rekao da je prvi film "Južni vetar" (2018) privukao ljude različitih uzrasta, zanimanja i interesovanja, što je za autore bio "veliki kompliment", dok tek treba da se vidi kako će drugi film iskomunicirati sa publikom, jer je potpuno drugačiji.

Prema njegovim rečima, "Ubrzanje" je žanrovski pomereno ka akcionoj avanturi, mada i dalje postoje elementi krimi trilera, ali je film u ritmu i dinamici ubrzan.

Radonjić je rekao da je u nastavku njegov lik Baća "postavljena kao neka vrsta 'comic relief' junaka, ko u drami i napetoj situaciji svojim humorom i opaskama olakša čitavu situaciju i daje priliku publici da prodiše od tenzije u priči".

"To je uvek nezgodan glumački zadatak. Kažu da je najteže nasmejati publiku. Ima dosta istine. Videćemo kako sam to uradio. Do sada sam dobio neke dobre reakcije na tri festivala gde sam mogao da oslušnem", rekao je glumac.

Radonjić je ocenio da će u "Južnom vetru: Ubrzanju", čije je bioskopsko prikazivanje počelo pre nekoliko dana, "ritam i brzina prijati publici".

"To jedna bioskopska vožnja u holivudskom maniru. Verujem da to ljudi za ovaj film i očekuju. Mislim da je svima jasno da je ovo bioskopski blokbaster. Tako je postavljan i pravljen", zaključio je Radonjić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura