Aktuelno iz kulture

Premijera dokumentarca "To je Toma" 20. novembra u Aleksincu

Komentari

Autor: Tanjug

11/11/2021

-

12:19

Premijera dokumentarca "To je Toma" 20. novembra u Aleksincu
Premijera dokumentarca "To je Toma" 20. novembra u Aleksincu - Copyright WIkipedia.org/ Znameniti Aleksincani. Muzej Aleksinac

veličina teksta

Aa Aa

Dokumentarno ostvarenje "To je Toma" reditelja i scenarista Bobana Rajkovića i Vladimira Ristića premijerno će biti prikazano u Domu kulture Aleksinac 20. novembra, na dan rođenja legendarnog pevača Tome Zdravkovića.

Prema rečima autorskog tima, motiv za snimanje dokumentarca, čiji je idejni tvorac Miloš Paović, jeste obeležavanje 30 godina od smrti ovog legendarnog boema.

Reditelj Boban Rajković je izjavio da je reč o dokumentarcu u kojem će se uz Zdravkovićevu udovicu Gordanu pojaviti i njegovi brojni prijatelji, a da će ovo ostvarenje takođe otkriti mnogo detalja o ovom pevaču koji su do sada javnosti bili nepoznati.

"Postoji mnogo njegovih ličnih svedočenja, a upravo ona su bogatstvo kada se radi o dokumentarnom filmu. Ekipu je već preplavila emocija, što je za film od velike važnosti", rekao je Rajković.

"Film će imati i igrane elemente, a ja sam potpuno siguran da će glumac Narodnog pozorišta u Nišu Aleksandar Mihailović oživeti emociju koju su osećali kako Tomina publika, tako i svi oni koji su bili u njegovoj blizini", izjavio je producent filma Oliver Paunović.

24sedam/Goran Sivački

Udovica Tome Zdravkovića, Gordana

Prema rečima autora, u ovom ostvarenju učestvuju Zdravkovićeva udovica Gordana, estradni umetnik i Tomin kum Zoran Kalezić, novinar i autor knjige o Zdravkoviću Nikola Kankaraš, glumice Danica Maksimović i Tanja Bošković, nekadašnji urednik "Večernjih novosti" Rade Brajović, muzički poznavalac i vlasnik celokupne kolekcije nosača zvuka Zdravkovića prof. Dalibor Stamenković, pevač i organizator memorijalnih koncerata posvećenih Zdravkoviću Blažo Petrov, estradni menadžeri Nikola Idžan i Sadik Pašić i estradni umetnik Hasan Dudić.

Autori takođe navode da će u dokumentarcu biti prikazane i mnoge ekskluzivne i nikad viđene fotografije, kao i audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića.

Film "To je Toma" je nastao u koprodukciji Centra za kulturu Aleksinac i Siti grupe iz Niša.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura