Aktuelno iz kulture

Omiljeni filmski negativac Mark Strong otkrio šta voli da sluša: Na mojoj sahrani ne želim dosadnu muziku

Komentari

Autor: NME

17/11/2021

-

09:13

Omiljeni filmski negativac Mark Strong otkrio šta voli da sluša: Na mojoj sahrani ne želim dosadnu muziku
Mark Strong - Copyright AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Britanski glumac Mark Strong važi za jednog od najharizmatičnijih glumaca današnjice, koji je najširoj publici prepoznatljiv i kao jedan od "omiljenih zlica". 

Igrao je u hvaljenim ostvarenjima Gaja Ričija "Rokenrola" i "Šerlok Holms: Igra senki", "Robinu Hudu" i "Krugu laži" Ridlija Skota, "Oliveru Tvistu" Romana Polanskog, ostvarenju "Krpar, krojač, soldat, špijun" i mnogim drugim.

Strong je sada za NME pokazao nešto drugačije lice i sa fanovima podelio svoj muzički izbor. Kako je naveo, pesma zbog koje želi da odmah zaigra je numera "Show me love" (Robin S), a kad se nađe na karaokama izbor uvek "pada" na pesmu "Daniel" Eltona Džona.

Još dok je bio klinac, naime, naučio je sve pesme te britanske legende i zato upravo tu pesmu obično bira za karaoke zabavu. Prva svirka na koju je otišao kada je imao 11 godina, bio je nastup benda "Steve Harley & Cockney Rebel" 1975. u Londonu.


Na pitanje koje se pesme seća da je prvi put bio svestan da je čuo, Strong odgovara rečima: "Mouldy Old Dough" od "Lieutenant Pigeon".

"Pomislićete da sam lud, ali sedamdesetih se nije skidala s radija. Bili su nadahnuti i veseli, izgledali su kao momci koji se jako dobro zabavljaju i želeo sam da budem u tako nekom bendu, da se zabavljam, baš kao što mi se činilo da se oni ludo provode", naveo je Strong.

Međutim, pesma zbog koje je stvarno poželeo da bude u nekom bendu zapravo je kultna numera "Anarchy In The UK" legendarnih Pistolsa.

"Bio sam u školi kada se dogodio pank, negde 1977. Prijatelji i ja smo kupili instrumente i osnovali bend, počeli smo da pravimo buku. Sećam se da sam video 'Sex Pistols' na 'Top of the Pops', i pomislio da je to najopasnija stvar ikada. Mislim da je neko u nekom trenutku bacio i plastičnu stolicu preko bine. Bilo je to toliko suprotno svemu onome što su me učili o tome kako treba da se ponašam i kakav je svet. Džoni Roten je uvek bio veliki frontmen. Ima tu fantastičnu podrugljivu aroganciju da izgleda kao da bi radije bio negde drugde", opisuje Strong.

Prvi album koji je kupio u životu bio je upravo album "Sex Pistols" - "Never Mind The Bllocks" i, kako glumac opisuje, seća se da je stajao satima u redu ispred prodavnice ploča u Noriču kako bi došao do svog primerka.

"Kada sam uzeo svoj primerak, osećao sam kao da imam ne znam kakvu dragocenost i nisam hteo da je ispuštam iz ruku", naveo je glumac, pa potom otkrio da je prva pesma u koju se zaljubio bila je "Whole Lotta Love" koju su izveli Ajk i Tina Tarner.

Na pitanje koju bi pesmu voleo da je napisao, spremno odgovara rečima "Once in a Lifetime" legendarnih "Talking Heads".

"Ne samo da je odlična melodija, već je i psihološki fascinantna jer govori o tome kako živimo svoje živote nesvesni šta se oko nas dešava. Prilično je teško i pokušati izbaciti ljude iz njihove zone komfora, da bi zaista sagledali šta je važno. Reč je o tome da ne brinete samo o tome da živite u svojoj savršenoj kući sa svojom savršenom ženom, kako kaže tekst, već da gledame malo šire i ne mislite da imate sve što vam treba", objašnjava Strong.

Ako će njega pitati, pesma koju će svirati na njegovoj sahrani biće "Groove Is In The Heart" (Deee-Lite).

"Ne bih želeo dosadnu, klasičnu muziku ili prigodne melodije koje će podsećati na činjenicu da je to tužan događaj. Želeo bih da ljudi u ritmu tapkaju prstima i da se dobro zabave, a ovo je tako pozitivna i zabavna melodija", zaključuje omiljeni filmski negativac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura