Poznati

Mark Strong prokockao priliku da zaigra u "Bondu": Za sve je kriv Danijel Krejg i pijanka s njim

Komentari

Autor: Euronews/S. Š.

05/06/2021

-

21:06

Mark Strong prokockao priliku da zaigra u "Bondu": Za sve je kriv Danijel Krejg i pijanka s njim
Mark Strong prokockao priliku da zaigra u "Bondu": Za sve je kriv Danijel Krejg i pijanka s njim - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Mark Strong je tokom devedesetih pokušao da se pridruži ekipi "Džejmsa Bonda", baš u vreme kada je čuvenog agenta 007 igrao Pirs Brosnan, ali će se ispostaviti da ga je noć provedena sa Danijelom Krejgom "skupo koštala".

Strong je, naime, veče pre audicije za "Bonda" izašao na piće sa Krejgom, koji će, što je iz ove perspektive još zanimljivije, kasnije biti odabran da tumači najpoznatijeg tajnog agenta na svetu.

"Pripemio sam se, naučio replike i da bih proslavio, izašao sam na piće i ubio se od alkohola. Zaista sam preterao i sutradan sam imao ozbiljan mamurluk", priznao je Strong tokom intervjua za Skay One`s "There’s Something About Movies” (via THR).

Tako je Strong ispustio šansu da se pokaže na audiciji i postane negativac u "Bondu".

"Počeo sam, ali sam jednostavno zaboravio šta treba da kažem. Nisam mogao da se setim replika, preznojavao sam se, sve se raspalo... Bilo je to grozno iskustvo, ali sam iz toga poneo dobru pouku. Da ironija bude veća, lik s kojim sam izašao to veče pre audicije i pio do iznemoglosti bio je Danijel Krejg. Dakle, krivim njega!", našalio se Strong.

Proći će nekoliko godina dok Krejg i zvanično ne preuzme ulogu agenta 007, a prvi u nizu nastavaka u kom je igrao bio je "Kazino Rojal". Najnoviji, ujedno i poslednji sa Krejgom u ulozi Bonda, očekuje se na jesen, pošto je premijera više puta odlagana zbog pandemije.

Iako je propustio priliku da se pridruži čuvenoj franšizi, Strong je ostvario zavidnu karijeru u Holivudu, igrajući i u blokbasterima, kao što su "Šerlok Holms" i " Kingsman: Tajna služba ".

Pre nekoliko godina je izjavio za Gardijan kako je u mladosti bio nestrpljliv da ga primete jer je svim silama želeo da postane poznat, ali da tada i nije shvatao šta sve slava podrazumeva.

"Verovatno, kao i mnogi mladi glumci, i ja sam mislio da će mi to što sam poznat pomoći da dobijam poslove, a zapravo se u stvarnosti dešava to da vas dobar posao preporučuje za nove. Sad ne mogu da zamislim ništa gore od toga da si takvoj u poziciji da ne možeš imati privatnost za sebe", izjavio je Strong.

Bioskpska publika, ovih dana ima priliku da gleda Stronga u filmu "Zlica".

Komentari (0)

Magazin