Aktuelno iz kulture

"Mala prodavnica delikatesa": Stari bend glumca Bode Ninkovića objavio debi album

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2021

-

16:34

"Mala prodavnica delikatesa": Stari bend glumca Bode Ninkovića objavio debi album
Slobodan Ninković Boda - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Rok bend OPS, u kojem peva glumac Slobodan Boda Ninković, 41 godinu nakon raspada okupio se i objavio svoj prvi album "Mala prodavnica delikatesa", koji je danas promovisao mini koncertom za novinare u Beogradu.

Bend pod nazivom Samostalna zanatsko muzičko-delikatesna radionica OPS, kojeg autorski predvode kompozitor Ninković i stihopisac Jovica Tišma, izveo je nekoliko pesama sa prvog albuma: "Pobuna", "Jamdiridaj", "The Serbian Lover" i "Ona a ni ja", u kantini "Lisabon" Kombank dvorane.

"Na albumu su sve ljubavne pesme. Mnoge su zaostale u razvoju, ali sigurno ćete prepoznati njihovu suptilnost", rekao je Tišma koji je prisutnima novinarima, posluženim čvarcima i kobasicama, poželeo "srećan praznik - početak svinjokolja".

Tanjug/Zoran Žestić

 

Ninković je drugog pevača Tišmu najavio kao "čoveka koji kvari sve vokalne linije", a on mu je odgovorio da je "tri dana penzioner".

Nakon svirke rok publicista Aleksandar Žikić se prisetio da je prvi put gledao OPS na gitarijadi u Smederevu, gde su pobedili jer su ostalim bendovima rekli: "Ima nas više, a Boda je viši i krupniji od svakog od vas!"

Prema njegovim rečima, 40 godina posle toga OPS je objavio svoj prvi, "duhovit, ali ne parodičan" album koji u deset pesama "promoviše dobro raspoloženje, a to je vrlo retko u našoj savremenoj kulturi".

Tanjug/Zoran Žestić

 

"Žanrovski je neopredeljen, od bazičnog rokenrola, preko hard roka i repa, do šansone. Njegov značajan kvalitet je što nema pretenzije da bude duhovit, zabavan, društveno osvešćen, ali sve to jeste", ocenio je Žikić.

OPS je osnovan u Smederevu 1977. godine, koncertno su debitovali na festivalu Omladina u Subotici, da bi pobedili 1979. na Zaječarskoj gitarijadi. Međutim, osim nekoliko demo snimaka bend nije objavio ništa do raspada sledeće godine. Bend se prvi put ponovo okupio privremeno 2010. godine

Ninković je rekao agenciji Tanjug da većina pesama na albumu potiče iz prvog razdoblja rada benda, samo što su ih sada "refrešovali, napravili neke intervencije, malo sredili".

Tanjug/Zoran Žestić

 

"Imamo snimljeno skoro pola drugog albuma, ali smo napravili selekciju. Imamo želju da uživamo u ovome, a koliko će trajati videćemo. Nadam se da će ljudi uživati u albumu bar pola koliko mi dok smo ga snimali", rekao je Ninković.

Album "Mala prodavnica delikatesa" snimili su pevač Ninković, drugi glas Tišma, gitarista Dragoljub Martić, klavijaturista Miodrag Nadaškić, basista Zoran Lazarević i bubnjar Lazar Pantić.

Izdvač Multimedija mjuzik je najavio da će album od 10. decembra biti dostupan na digitalnim platformama, Jutjubu i na CD.

Preporuka za vas

Buč Kesidi: Nas muzika pokreće i to baš ova koju mi pravimo
Bora Čorba: Mi živimo rokenrol i tako će biti dok dišemo, a siguran sam da ćemo imati Mišinu podršku s neba

Komentari (0)

Kultura