Aktuelno iz kulture

Naredne godine Beogradsko dramsko pozorište dobija letnju scenu na otvorenom

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2021

-

12:34

Naredne godine Beogradsko dramsko pozorište dobija letnju scenu na otvorenom
BDP - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Naredne godine Beogradsko dramsko pozorište dobiće letnju scenu, na otvorenom, najavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je istakao da će Grad Beograd sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija uložiti 12,6 miliona dinara u izgradnju montažno-demontažne letnje scene BDP.

Radojičić je naveo da Grad nastavlja politiku razvoja u svim segmentima, dodajući da su tokom pandemije virusa korona, protekle dve godine, posebno dva domena bila pogođena - sport i kultura.

"Kultura i sport su bile posebno ugrožene oblasti, sa ogromnim gubicima. Kulturni i sportski sadržaji su nedostajali publici u Beogradu. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da će Beogradsko dramsko pozorište, koje je jedno od najaktivnijih i najposećenijih u glavnom gradu, dobiti mogućnost da svoje predstave prikaže publici i na otvorenoj sceni tokom letnjih meseci", rekao je Radojičić.

On je dodao da će se raditi i na unapređenju uslova za sportske aktivnosti, pa će tako biti proširene pešačke staze na Adi Ciganliji, za šta će biti izdvojeno blizu 27 miliona dinara.

Takođe, radi sanacije krova hale sportova u sastavu Sportskog centra "Novi Beograd" biće izdvojeno 19 miliona dinara.

"Dalje širenje mreže pešačkih i biciklističkih staza, kao i renoviranje sportskih objekata neki su od prioriteta Grada, jer želimo da našim građanima budu dostupna mesta za rekreaciju i sport, kao i kulturni sadržaji na otvorenom, koji su svakako bezbedniji za zdravlje u uslovima pandemije", rekao je Radojičić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura