Aktuelno iz kulture

"Cowboy Bebop" neće dobiti drugu sezonu: Netfliks odustao od serije posle samo tri nedelje prikazivanja

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

17/12/2021

-

22:59

"Cowboy Bebop" neće dobiti drugu sezonu: Netfliks odustao od serije posle samo tri nedelje prikazivanja
"Cowboy Bebop" neće dobiti drugu sezonu: Netfliks odustao od serije posle samo tri nedelje prikazivanja - Copyright Prinstscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Samo tri nedelje nakon što je igrana verzija serije "Cowboy Bebop" postala dostupna na Netfliksu, taj striming servis odlučio je da odustane od tog projekta.

Razočaravajuća adaptacija jedne od omiljenih anime serija, naišla je na oštre kritike, a gledanost je nakon inicijalnih 74 miliona sati, u prvoj nedelji prikazivanja opala za gotovo 60 procenata.

Hollywood Reporter piše da je to bio jedan od pokušaja da se japanski anime oživi na novi način, nakon igranih verzija "Zmajeve kugle" (2009), "Ghost in the Shell" (2017) i "Death Note" (2017) koje su takođe bile u nemilosti publike i kritike.

Najveći uspeh u ovom žanru imala je "Alita: Battle Angel" koja je u svetskim bioskopima zaradila 319 miliona dolara.

U seriji "Cowboy Bebop" Džon Čo, Mustafa Šakir i Danijela Pineda igraju troje lovaca na glave, odnosno "kauboja" koji love najokorelije kriminalce u Sunčevom sistemu, a konsultant je bio čak i reditelj originalnog anime ostvarenja Šinićiro Vatanabe. To, međutim, nije bilo dovoljno da serija dobije prelaznu ocenu i bazu sledbenika, koji bi želeli da gledaju i njen nastavak.

Animirana serija važi za jedan od najboljih anime programa svih vremena, a animirani film iz 2001. dobio je većinski pozitivne ocene. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura