Aktuelno iz kulture

Branka Pujić: Vratila bih komisiju za šund, nije u redu da se svašta emituje

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2021

-

21:24

Branka Pujić: Vratila bih komisiju za šund, nije u redu da se svašta emituje
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Branka Pujić radi na projektu "Šetnja sa lavom" za koji je scenario napisao njen kolega Andrej Šepetkovski.

"Drago mi je zbog Andreja da je imao hrabrosti da se upusti u tako nešto. To su živopisni likovi i odnosi, ali hrabro je, a publika će videti zašto. Mislim da je reditelj Filip Čolović odlično pročitao njegov tekst, da je napravio odličnu glumačku podelu i da će biti jako dobro", rekla je Pujić, ocenjujući da "Šetnja sa lavom" iz drugačijeg ugla, malo izmešteno i pomereno posmatra stvari baveći se smislom života, i pri tome se "sudaraju različiti svetovi koje povezuje usud".

Scenario je nastao na osnovu predstave koju je napisao Šepetkovski, a Pujić ističe da u "Šetnji s lavom" "ima nečeg pozorišnog".

"Andrej je u ovom projektu doneo svoje poznavanje pozorišta, iz vizure glumca je obojio likove. Ima neku specifičnu težinu i utemeljenje koje mnogo pomaže posle i glumcima i celom timu da razigra ono što je dato", rekla je Pujić.

Upitana kako gleda na trenutnu veliku proizvodnju televizijskih serija kod nas, Pujić je rekla da joj je kao profesorici Fakulteta dramskih umetnosti drago što studenti imaju mogućnost da pokažu šta znaju i koliko su daroviti i sjajni.

Pujić je ocenila da je dobro što se povećala šansa da zaigraju pred kamerama, pogotovo ako se radi o projektu koji ima "specifičnu težinu, dubinu, snagu".

Glumica je dodala i da postoji "višak zamlaćivanje oko trivijalnih, nepotrebnih tema i prepričavanja na nivou skoro ogovaranja". Prema njenim rečima, potrebno je ponuditi "neke dublje sadržaje, nešto što će pokrenuti ono najbolje, empatiju, razmišljanje o smislu života".

"Nije u redu da svašta ide. Ja bih definitivno vratila komisiju za šund", priznala je glumica.

Nedostatak romanse u našoj kinematografiji Pujić objašnjava time što je "možda interes postao toliko važan da smo se možda udaljili od ljubavi".

"Verujem da će ljubav spasti svet, kao što i umetnost može to da uradi. Ne volim da gledam krvoprolića, izbegavam ratne filmove. Ne bežim od istine i stvarnosti, ali volim da se sve to podigne na viši nivo. Zato umetnost i služi, da ne bude banalna, direktna, bukvalna", istakla je Pujić.

On je naglasila da navija "za ljubav, da bude više ljubavnih tema" u filmovima i serijama.

"Svoje studente učim pre svega da budu svoji, da razvijaju svoju kreativnost, slobodu, hrabrost...da nađu svoje istomišljenike i da zajednički stvaraju i menjaju svet", zaključila je glumica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura