Aktuelno iz kulture

Maja Gojković: Paviljon Srbije na Dubai Expo posetilo više od pola miliona ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2022

-

14:00

Maja Gojković: Paviljon Srbije na Dubai Expo posetilo više od pola miliona ljudi
Maja Gojković: Paviljon Srbije na Dubai Expo posetilo više od pola miliona ljudi - Copyright Tanjug/Dario Konstantinović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je danas paviljon Srbije na svetskoj izložbi Dubai Expo 2020 istakavši značaj predstavljanja naše zemlje na ovoj vodećoj svetskoj manifestaciji.

Gojković je čestitala timu koji je pripremio izložbu iz koje se vidi spoj prošlosti, sadašnjosti, i budućnosti moderne Srbije.

Gojković je istakla da interesovanje brojnih posetilaca za paviljon Srbije potvrđuje važnost predstavljanja na prestižnoj svetskoj manifestaciji.

"U poslednja tri meseca ovde je prošlo čak 500.000 ljudi, uglavnom stranaca, koji možda i nisu znali koliko je slavnih ličnosti obeležilo istoriju čovečanstva kako iz domena modernih tehnologija, tako i iz sporta i umetnosti, a koji upravo potiču iz Srbije", rekla je ministarka.

Gojković je istakla da je Srbija na izložbi predstavila spoj modernog sa vinčanskom kulturom, Nikolom Teslom, našim slavnim režiserima Emirom Kusturicom i drugima poput slikarke Nadežde Petrović, tenisera Novak Ðoković i košarkaša Nikole Jokića.

"Svi komplimenti ovom mladom timu, mladim ljudima. Verujem u modernu Srbiju, verujem u naše nove generacije i sigurna sam da svi koji posete srpski paviljon mogu da se uvere šta to Srbija danas u modernom svetu može da predstavlja", zaključila je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura