Aktuelno iz kulture

Paviljon Srbije u Dubaiju za manje od dva meseca privukao 300.000 posetilaca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/11/2021

-

16:45

Paviljon Srbije u Dubaiju za manje od dva meseca privukao 300.000 posetilaca
Promo/exposerbia.rs - Copyright Promo/exposerbia.rs

veličina teksta

Aa Aa

Za manje od dva meseca od otvaranja, Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi "Ekspo 2020 Dubai" posetilo je 300.000 posetilaca iz celog sveta.

"Već posle prvih mesec i po dana, svi rezultati nastupa Srbije na Svetskoj izložbi premašili su naša očekivanja. Kako nezvanično saznajemo jedan smo od posećenijih Paviljona na Ekspo-u, skoro rame uz rame sa najvećim zemljama, na šta smo veoma ponosni. Dubai je bez ikakvih preuveličavanja, tokom ovih šest meseci centar sveta. Zato treba da iskoristimo ovu šansu, posebno kada uzmemo u obzir da se Srbija u UAE dočekuje kao veliki prijatelj i partner, i da razbijemo mit da jedna mala Srbija ne može da parira velikim zemljama. I te kako imamo čime da se ponosimo", istakla je Ana Ilić viša savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za kreativne industrije i turizam i zamenica generalne komesarke Srbije za "Dubai Ekspo 2020".

Promo/exposerbia.rs

Paviljon Srbije dočekao 300.000 posetioca

Muzički programi, koji je do sada organizovan, okupio je nekoliko hiljada posetilaca, koji su imali priliku da uživaju i upoznaju se sa ritmovima iz Srbije i sa Balkana u modernim aranžmanima.

"U okviru organizovanog poslovnog programa, koji realizuje Vlada Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Razvojnom agencijom Srbije, do sada je u Dubaiju svoje poslovanje predstavilo preko 350 privrednika, a održano je preko 1.000 sastanaka. Započeti su mnogi poslovi - realizovano 10 sigurnih ugovora tokom prvih mesec dana i otvorene nebrojane prilike za dalje", navodi se u saopštenju tima koji organizuje nastup Srbije na Svetskoj izložbi.

Kako se navodi, očekuju se još četiri investicione konferencije, posvećene određenom sektoru koji imaju veliki potencijal za realizaciju novih investicija.

Promo/exposerbia.rs

 

Svetska izložba u Dubaiju održava se do 31. marta pod sloganom "Povezivanje umova, stvaranje budućnosti".

Srbija se tokom šest meseci izložbe pod sloganom "Srbija stvara ideje - inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost", predstavlja kroz više od 150 različitih manifestacija koje predstavljaju različite privredne sektore, naučne sadržaje, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turističke ponude.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura