Reflektor

Spoj istoka i zapada: Lena Kovačević osvojila publiku u Dubaiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/10/2021

-

16:56

Spoj istoka i zapada: Lena Kovačević osvojila publiku u Dubaiju
Lena Kovačević - Copyright Expo Serbia 2020

veličina teksta

Aa Aa

Džez pevačica Lena Kovačević osvojila je publiku na Svetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai", u okviru koje je održala dva koncerta u bašti Paviljona Srbije pod nazivom "Spajamo istok i zapad".

Vokalna umetnica, kompozitorka i kreativna ambasadorka nacionalne platforme "Srbija stvara", nastupila je zajedno sa pijanistom Srđanom Tanaskovićem.

Centralna tema nastupa bilo je povezivanje specifičnih karakteristika muzike istoka, Balkana, tradicije i duhovnosti Srbije i prostora iz kojih Lena dolazi i gde je rasla, kao i elemenata moderne muzike i uticaja koje nosi sa svojih studija u Amsterdamu, gde je i diplomirala na Muzičkom konzervatorijumu, saopštili su organizatori Paviljona Srbije na izložbi u Dubaiju.

Expo Serbia 2020

 

"Velika mi je čast što predstavljam našu zemlju na najvećoj svetskoj manifestaciji kakva je Svetska izložba u Dubaiju i zahvalna sam timu nacionalne platforme Srbija stvara na pozivu. Fascinantan je osećaj da nastupate pred ljudima koji dolaze sa svih strana sveta, a koji pođednako uživaju u našoj muzici, a posebno me je obradovalo što je koncertima prisustvovao i veliki broj naših ljudi iz Srbije", izjavila je Kovačević posle nastupa.

Ona je ocenila da je Paviljon Srbije izuzetno originalan i svojim izgledom privlači veliku pažnju na "Expou" i pozvala je sve koji su u mogućnosti da ga posete i osete kakav je to osećaj kada se ceo svet okupi na jednom mestu.

Pesme Lene Kovačević u sebi nose fuziju različitih stilova koje ona i njeni muzičari brižno neguju, od džez i pop muzike do tradicionalnih zvukova i ukrasa Balkana.

Expo Serbia 2020

 

Svetska izložba "Expo 2020 Dubai" otvorena je 1. oktobra i trajaće do 31. marta, a tema nastupa naše zemlje je "Srbija stvara ideje - Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".

Kroz atraktivan i originalan program nastupa Srbije, koji za šest meseci podrazumeva više od 150 različitih događaja , što na samom Paviljonu, što na nekim od Expo lokacija - naši vrhunski umetnici, izvođači, muzičari, kreativci imaće priliku da se predstave celom svetu i da, kao najbolji kreativni ambasadori, predstave Srbiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura