Aktuelno iz kulture

Preminula Roni Spektor, muzička ikona poznata po čuvenom hitu "Be My Baby"

Komentari

Autor: Euronews

13/01/2022

-

11:13

Preminula Roni Spektor, muzička ikona poznata po čuvenom hitu "Be My Baby"
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Roni Spektor, muzička ikona šezdesetih godina 20. veka, poznata po čuvenoj pesmi "Be My Baby", preminula je 12. januara u 78. godini "posle kratke borbe sa rakom", saopštila je njena porodica.

"Roni je živela svoj život sa sjajem u očima, hrabrim stavom, opakim smislom za humor i osmehom na licu", navodi se u saopštenju porodice, koje prenosi i Euronews.

Rođena je 1943. na Menhetnu kao Veronika Ivet Benet, a proslavila se sa samo 18 godina dok je nastupala sa starijom sestrom i rođakom. Pop zvezda je stekla slavu hitovima i, kao što su, "Baby I Love You" i "Walking in the Rain".

"Nismo se plašili da budemo `vrući`. To je bio naš trik. Kada smo videli Širli kako hoda na bini sa svojim širokim haljinama za zabavu, otišle smo u suprotnom smeru i stisnule svoja tela u najuže suknje koje smo mogle da nađemo. Onda bismo izašli na binu i podigli ih još više da pokažemo svoje noge", navela je u memoarima pevačica popularnog ženskog sastava "The Ronettes", koji je ušao i u čuveni Rokenrol hol slavnih.

Jednom prilikom je izjavila i da je ništa "ne uzbuđuje više od toga kada je na sceni" i kada se zabavlja, flertuje i namiguje momcima.

"Ja se samo tako zabavljam. Najlepši je osećaj kada izlazim na scenu, dok čujem: `Dame i gospodo...`, i tada mi srce zastane na trenutak. Potom kad čujem i vidim reakciju ljudi, čini mi se da bih mogla da pevam zauvek", reči su Roni, za koju je često Ejmi Vajnhaus navodila da joj je idol. 

Sa debi albumom grupe, "Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica", koji je objavljen 1964. godine, "The Ronettes" su postigle izuzetan uspeh, budući da je pet od 12 pesama dospelo na američke liste najpopularnijih.

Za čuvenog producenta Fila Spektora se udala 1968. i s njim provela šest godina u braku, a pre razvoda su usvojili troje dece. Međutim, u pomenutim memoarima ("Be My Baby: How I Survived Mascara, Miniskirts And Madness", 1990) Roni je otkrila da je Fil bio nasilan i patološki ljubomoran, toliko da više nije mogla da izdrži s njim zarobljena u kući, pa je bosa pobegla iz njihovog doma. Fil je završio u zatvoru 2009, pošto je optužen za ubistvo glumice Lane Klarskon, a preminuo je 2020. Iz drugog braka sa Džonatanom Grinfildom, Roni je imala dva sina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu