Poznati

Preminuo holivudski glumac Din Stokvel

Komentari

Autor: Deadline

09/11/2021

-

11:01

Preminuo holivudski glumac Din Stokvel
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Din Stokvel, poznati holivudski glumac preminuo je u 85. godini, piše američki Deadline.

Stokvel, najpoznatiji po ulozi admirala Al Kalavičija u popularnoj naučno-fantastičnoj seriji "Kvantni skok" preminuo je prirodnom smrću rano ujutru 7. novembra u svom domu, potvrdila je za pomenuti Dedlajn porodica glumca.

Holivudski glumac je bio nominovan za Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu za ulogu u krimi komediji "Udata za mafiju" iz 1988. i imao je četiri nominacije za nagradu "Emi" za ulogu u "Kvantnom skoku".

Robert Din Stokvel rođen je u martu 1936. godine, a karijeru je započeo kao dete, glumeći po ugovoru sa čuvenim studijom "Metro Goldvin Majer". Prvo "vidnije" pojavljivanje na velikom platnu bilo je u "Dolini odluke" iz 1945. godine.

Osvojio je dve nagrade za najboljeg glumca u Kanu i pet puta je bio nominovan za "Zlatni globus" - jednom ga je osvojio kao najbolji mladi glumac, a drugi put kao najbolja sporedna uloga, u pomenutoj seriji "Kvantni skok".

Ostvario je veliki broj uloga, a između ostalog, igrao je u filmovima "Pariz, Teksas", "Dina", "Plavi somot"... Din se bavio glumom više od 70 godina nakon što je karijeru započeo kao tinejdžer. 

Stokvel je periodično napuštao glumu, šezdesetih godina prošlog veka se bio pridružio hipi grupi "Topanga Canyon", potom je karijeru u Holivudu napustio zbog depresije... Međutim, osamdesetih godina 20. veka se vraća filmu, ostvarujući zapažene uloge u ostvarenjima, kao što su "Pariz, Teksas", "Dina", "Plavi somot", "Živeti i umreti u L.A." i "Čudotvorac" i "Igrač".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin