Život

Preminuo glumac iz serije "Prijatelji": Čuveni Ganter izgubio bitku sa teškom bolešću

Komentari

Autor: Euronews, AP

25/10/2021

-

07:29

Preminuo glumac iz serije "Prijatelji": Čuveni Ganter izgubio bitku sa teškom bolešću
Džejms Majkl Tajler - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Džejms Majkl Tajler, koji je najpoznatiji po ulozi Gantera u seriji "Prijatelji", preminuo je u 59. godini.

Tajler je preminuo od raka postrate, juče u svojoj kući u Los Anđelesu, preneo je njegov menadžer. Inače, njemu je ova bolest dijagnostikovana 2018. godine, a vremenom je uznapredovalala i proširila se i na njegove kosti.

profimedia

 

"Svet ga je znao kao Gantera, ali njegovi prijatelji su ga znali kao voljenog muža, glumca, muzičara i zagovornika svesti o raku", navodi se u saopštenju.

Pre nego što je dobio ulogu u hit seriji "Prijatelji", glumio je i serijama koje su takođe bile popularne tokom 90-tih, "Samo pucaj" i "Sabrina tinejdžerka veštica". U "Prijatelima" je prvobitno imao ulogu bariste, ali je njegov konobar Ganter ostao jedan od omiljenih likova iz tog popularnog sitkoma.

Prijatelji se oprostili od Gantera

Dženifer Aniston, popularna Rejčel u seriji, na Instagramu je podelila scenu iz "Prijatelja" i fotografiju preminulog kolege.

"Hvala za svaki osmeh koji si uneo u seriju i u naše živote. Nedostajaćeš", napisala je Aniston, koja ističe i to da "Prijatelji" ne bi bili to što jesu, da nije bilo Tajlerove glume i njegove uloge konobara.

Od kolege i prijatelje se oprostila i Kortni Koks, rečima zahvalnosti Tajleru za sve ono što je unosio i činio svaki dan tokom snimanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt LeBlanc (@mleblanc)

"Isti obim zahvalosti izražavam i prema tome što sam imala priliku da te poznajem. Počivaj u miru", kazala je čuvena Monika.

Lisa Kudrou (Fibi) navela je, takođe, da će Džejms svima nedostajati i zahvalila mu se na tome što je uvek bio tu za sve njih.

"Mnogo smo se smejali, druže. Nedostajaćeš", objavio je Met Leblank, uz fotografiju na kojoj se vidi kako njegov lik Džoi razgovara sa Ganterom u baru "Ventral Park".

Tajler se pojavio oko 150 epizoda ovog hit sitkoma, koji je emitovan od 1994. do 2004. godine. 

Komentari (0)

Magazin