Aktuelno iz kulture

Glumica koja je već nekoliko puta "ukrala šou" sada u ulozi domaćina: Rebel Vilson vodi dodelu nagrada BAFTA

Komentari

Autor: Euronews Srbija, NME, BBC

15/01/2022

-

15:59

Glumica koja je već nekoliko puta "ukrala šou" sada u ulozi domaćina: Rebel Vilson vodi dodelu nagrada BAFTA
Rebel Vilson - Copyright AP/Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Rebel Vilson, australijska glumica i komičarka, koja je veliku popularnost stekla ulogama u hit filmovima "Na putu do zvezda" (Pitch Perfect), "Deveruše" (Bridesmaids) i "Jojo Rabbit", biće domaćin ceremonije dodele nagrada Britanske akademije za filmsku i TV umetnost (BAFTA).

Glumica, koja se našla i na listi BBC "100 žena 2021", kako su podsetili predstavnici Britanske akademije, "ukrala je šou" već nekoliko puta svojom harizmom i humorom, toliko da su njena predstavljanja nominovanih u pojedinim kategorijama na dodeli nagrada BAFTA  postala viralna.

Ceremonija je zakazana za 13. mart, a istog datuma će biti održana i svečanost u Los Anđelesu, ceremonija dodele Filmskih nagrada po izboru kritičara (Critics Choice Awards), koja je zbog situacije sa koronom pomerena za 13. mart. Ukoliko se situacija ne promeni, glumci koji su nominovani za obe nagrade neće imati dilemu kojoj da pristustvuju, već će ostati sa svoje strane okeana.

Što se Vilson tiče, kako je u saopštenju navela, budući da je ceremonija BAFTA zakazana za mart, sigurna je da korone do tada neće postojati, i da će biti mnogo zabavno.

"Ne želim da stvaram pritisak oko svega ovoga, znam da neću biti smešan jer više nisam debela. Osim toga, neću da se znojim zbog nerviranja jer imam neobično zdravstveno stanje zbog kog ne mogu da se znojim, ili da vređam ljude svojim divnim australijskim naglaskom", saopštila je Vilson, pa dodala: 

"Praktično ovo znači da ću se te večeri družiti sa Džudi Denč, i zajedno ćemo se potruditi da se povežemo sa Danijelom Krejgom."

Glumica je u saopštenju "otkrila" i to da će ceremonija 13. marta biti u znaku proslave nekoliko važnih britanskih franšiza, kao što su Hari Poter i Mačke.

Konačna lista nominovanih biće poznata 3. februara, dok na široj listi sa ubedljivim brojem nominacija (po 15) vode "Belfast" Keneta Brane i "Priča sa zapadne strane" Stivena Spilberga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura