Aktuelno iz kulture

Ves Anderson snima film o najvećem otkriću rimskog blaga u Britaniji, Benedikt Kamberbač u jednoj od glavnih uloga

Komentari

Autor: Variety

20/01/2022

-

07:23

Ves Anderson snima film o najvećem otkriću rimskog blaga u Britaniji, Benedikt Kamberbač u jednoj od glavnih uloga
Ves Anderson snima film o najvećem otkriću rimskog blaga u Britaniji, Benedikt Kamberbač u jednoj od glavnih uloga - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Reditelj Ves Anderson snima adaptaciju knjige Roalda Dala, u kojoj će glavnu ulogu tumačiti Benedikt Kamberbač.

Reč je o zbirci pod nazivom "Divna priča o Henriju Šugaru i još šest", koja je objavljena 1977. godine i u koju je uključen Dalov članak iz Evening Posta o otkriću takozvanog blaga iz Mildenhola.

Naime, izvesni Gordon Bučer i njegov šef Sidni Ford iskopali su gomilu rimskog escajga i posuđa od srebra, dok su orali njivu 1942. Ford je tvrdio da je blago njegovo i neprestano je polirao predmete, koje je i inače koristio za ručavanje, ignorišući britanski zakon prema kom je takvo otkriće potrebno prijaviti vlastima.

Međutim, jedan od njegovih gostiju primetio je da su kašike koje su poslužene za večerom bile neobično ukrašene i prijavio je svog domaćina. Zbog prikrivanja otkrića, Ford i Bučer dobili su tek delić nadoknate koja prema zakonu inače pripada pronalazačima takvog blaga.

Do dana današnjeg to otkriće ostaje najvrednije u Velikoj Britaniji, kada je reč o rimskim antikvitetima, a sada se nalazi u Britanskom muzeju u Londonu. Jedino što je poznato o novom filmu Vesa Andesona je to da će Kamberbač igrati Henrija Šugara, čoveka koji otkriva da vidi svet oko sebe i zatvorenih očiju, ali ne zna kako da koristi tu svoju moć.

Variety saznaje da će Kamberbač igrati i sporedne uloge u drugim pričama u okviru ovog filma, iako nije poznato da li će biti ekranizovano svih sedam iz knjige. Takođe, poznato je da će u filmu igrati i Dev Patel, Rejf Fajns, Ben Kingsli, Ričard Ajoade i Rupert Frend.

Anderson je već snimio jednu adaptaciju Dalovih knjiga - "Fantastični gospodin Lisac" i to u animiranoj varijanti 2009.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura