Aktuelno iz kulture

Objavljena imena voditelja predstojeće Evrovizije u Torinu

Komentari

Autor: Variety

03/02/2022

-

12:46

Objavljena imena voditelja predstojeće Evrovizije u Torinu
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Italijanska pevačica Laura Pauzini, pop zvezda libanskog porekla Mika i tv voditelj Alesandro Katelan biće domaćini predstojeće 66. Evrovizije u Torinu, saopštili su organizatori.

Voditelji najvećeg muzičkog takmičenja na svetu objavljeni su u sredu tokom Festivala u Sanremu, a Evrovizija će se održati 10, 12. i 14. maja, prenosi Variety.

Pauzini je 2006. godine dobila Gremi nagradu za "Escucha", najbolji latino pop album, jedan od 13 koliko je snimila, i prodala preko 70 miliona primeraka širom sveta.

Katelan je iskusni tv voditelj, koji je devet godina vodio italijanski "Iks faktor", uključujući i takmičenje kada je učestvovao Maneskin.

Taj bend je prošle godine pobedio na Sanremu i Evroviziji i postao najpopularniji novi rok bend 2021. sa platinastom prodajom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Katelan je takođe voditelj dokumentarne serije "One Simple Question", koja će uskoro biti premijerno prikazana na Netfliksu.

Mika se proslavio debi albumom 2007. godine "Life in Cartoon Motion", koji je prodat u 5,6 miliona primeraka širom sveta.

Dobitnik je Brit nagrade za najboljeg britanskog debitanta, a među njegovim hitovima su "Grace Kelly", "Relax", "Take It Easy" i "We Are Golden".

Ovogodišnja Evrovizije na kojoj se takmiči 41 zemalja, održaće se u PalaOlimpico areni u Torinu.

Srbija trenutno ima 36 izvođača u trci za predstavnika na Eurosong takmičenju koji će biti izabran 5. marta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura