Aktuelno iz kulture

Nina Nešković: Ne postoji nešto što je dobro ili loše u umetnosti, samo je stvar izbora ili ličnog ukusa

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2022

-

18:27

Nina Nešković: Ne postoji nešto što je dobro ili loše u umetnosti, samo je stvar izbora ili ličnog ukusa
Nina Nešković: Ne postoji nešto što je dobro ili loše u umetnosti, samo je stvar izbora ili ličnog ukusa - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Nina Nešković govori o ulogama u mini seriji "Čudne ljubavi", predstavi "Sportsko srce" i radu na projektima "Državni službenik", "Klan" i "Heroji Halijarda".

Nešković je rekla da su nedavne "Čudne ljubavi" progovorile o "nekim odnosima koji su možda čudni, jako životni" i da je to "jedan od glavnih razloga zašto su se ljudi prepoznali i zašto je tako dobre reakcije izazvala serija".

Za Nešković je bila "ogromna čast" da bude deo ekipe u kojoj su Nikola Kojo, Anica Dobra, Vesna Trivalić, Dragan Petrović i drugi, i da deli "kadar, prostor i vreme sa njima".

"Kada su me pozvali stvarno sam mislila da se neko šali sa mnom. To mi je bila prva reakcija, a takvo je bilo čitavo snimanje", priznala je Nešković.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Prema njenim rečima, Kojo je kao reditelj serije bio "toliko topao čovek" da je najmanje imala utisak da se radi.

"Bilo je to što ste videli, pa jedno 100 puta zabavnije nama dok smo stvarali. Stvarno smo se mnogo lepo družili. Mislim da se ta energija prenela, da se osetilo kroz projekat", rekla je Nešković.

Govoreći o predstavi "Sportsko srce" koju igra u Zvezdara teatru sa Mimom Karadžićem, Nelom Mihailović, Aleksandrom Ðuricom i Nikolom Šurbanovićem, Nešković je rekla da su reditelj Milan Karadžić i dramaturg Ðorđe Milosalvjević "učinili da to zaista bude prostor slobode i kreativnog razmišljanja".

Euronews

Upitana o trenutnoj hiperprodukciji serija u Srbiji, Nešković je rekla da da smatra da ima sreću da živi "u trenutku kada svi možemo da radimo".

"Svako nađe svoj put, kao što i publika ima pravo da izabere, prebaci kanal ili ukuca na internetu šta želi da gleda. Ne postoji nešto što je dobro ili loše. Samo je stvar izbora ili ličnog ukusa, kao i u svakoj umetnosti", ocenila je glumica.

Nešković se priprema za jednu predstavu na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, ali nije mogla da otkrije njeno ime, a pored toga postaće deo serije "Radio Mileva", završava seriju "Državni službenik", očekuje je druga sezona "Klana" i nastavak snimanja filma "Heroji Halijarda".

Preporuka za vas

Nebojša Dugalić: U "Braniocu" ćemo videti koliko je teško dokazati nevinost, ali i krivicu
Vaja Dujović: Igram u novoj predstavi o ženama koje su nešto značajno uradile za Srbiju, a danas su pomalo zaboravljene

Komentari (0)

Kultura