Aktuelno iz kulture

Ljubomir Bulajić: Moja generacija je osakaćena time što nije stigla da odsluži taj famozni vojni rok

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2021

-

11:24

Ljubomir Bulajić: Moja generacija je osakaćena time što nije stigla da odsluži taj famozni vojni rok
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

glumac Ljubomir Bulajić, koji je govorio o nastavku kriminalističke TV serije “Državni službenik“.

Bulajić je da se privodi kraju snimanje treće sezone serije "Državni službenik", na koju se čekalo malo duže nego što je bila pauza između prve dve "zbog svih okolnosti koje su se izdešavale u međuvremenu".

"Sticaj okolnosti je baš takav da se treća sezona ''Državnog službenika'' bavi događajima sa početka pandemije. Reagovanjem prvenstveno naše države, ali i sveta. To je bitka za respiratore sa okolnim državama, kakva je uloga tajnih službi bila u tom segmentu", rekao je Bulajić.

Glumac je naveo da su u građenju lika operativca Ljube Kolarića bile najzanimljivije same pripreme, odnosno tehničke i taktičke obuke.

"Moja generacija je osakaćena time što nije stigla da odsluži taj famozni vojni rok. Za tih 15 dana, koliko smo se spremali i prolazili te obuke s oružjem, taktičke obuke, kako se vrše upadi i hapšenja, ja sam namirio svoju potrebu za vojskom", rekao je Bulajić.

Pripremajući se za ulogu u "Državnom službeniku" Bulajić je "ostvario svoje dečačke snove".

Uoči snimanja, ekipa serije imala je prilike da poseti zgradu Bezbednosno-informativne agencije, a Bulajić navodi da su tada videli i znamenitosti poput stola Slobodana Penezića Krcuna do vitrine Draže Mihailovića, koje su "paradoksalno jedna preko puta druge"..

"Ova serija je velikim delom fikcija, jer to što mi kao operativci radimo u seriji možda nije tako kao u stvarnom životu, ali mislim da bi bilo dosadno kada bismo napravili seriju o dva operativca koja sede u kolima, jedu picu i čavrljaju dok posmatraju nešto", smatra Bulajić.

Prema njegovim rečima, serija je lep spoj stvarnog i fiktivnog, a na gledaocu je da odredi gde je ta granica i gde se te dve stvari prepliću.

Bulajić je ocenio da trenutna hiperekspanzija televizijskih serija automatski znači više posla za glumce, a kvantitet sadržaja nikako ne ide nauštrb kvaliteta.

"Poslednjih godina je i kod nas dešava da imamo projekte na visokom nivou, a imamo i projekte koji se snimaju za malo novca, ali donose veliku gledanost. To je jednostavno pitanje tržišta i publike. Ekspanzija znači glumcima sa finansijskog aspekta", naveo je Bulajić.

Bulajić rekao da je u srpskoj kinematografiji uvek bilo kvalitetnog programa i uvek će ga biti, i da ne veruje da će ostati u senci onog manje kvalitetnog, pošto kvalitet uvek ima svoju publiku što se pokazalo sa nekoliko filmova, poput "Tome" reditelja Dragana Bjelogrlića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura