Aktuelno iz kulture

Milena Radulović o novoj pozorišnoj ulozi: Prihvatila sam rizik i izašla iz zone komfora

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2022

-

09:29

Milena Radulović o novoj pozorišnoj ulozi: Prihvatila sam rizik i izašla iz zone komfora
Milena Radulović - Copyright TANJUG/ROMANO KUDUZOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Milena Radulović ocenila je sinoć, u prvoj emisiji "Kulturno" emitovanoj na Tanjug televiziji, da je prihvatila veliki rizik i vratila se u pozorište glavnom ulogom u predstavi "Alisa u zemlji strahova" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Premijera predstave "Alisa u zemlji strahova" Eve Mahkovic, u režiji Aleksandra Popovskog, održana je 4. februara na Sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nakon dva odlaganja zbog pandemijskih okolnosti publika je na sceni JDP konačno imala prilike da vidi izmaštani svet Aleksandra Popovskog, u kojem kroz bespuća zabluda sadašnjice mlade ljude vrebaju različite vrste zadatih okvira društvenih okolnosti - od terora političke korektnosti i sve većih zahteva poslodavaca, do odustajanja od sopstvene porodice.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Naslovnu ulogu u predstavi nastaloj po delu Luisa Kerola igra Milena Radulović koja ne krije oduševljenje zbog povratka u pozorište još od završetka studija.

"Praktično ne izlazim sa scene u predstavi koja traje dva sata. Naša predstava je posebna forma koja je moderno napisana sa elementima apsurda i realizma, sa songovima... Želela sam da prihvatim tu vrstu rizika i da se vratim na pozorišnu scenu. Totalno sam izašla iz zone komfora, jer u predstavi pevam, a to nikada nisam umela. E pa, naučila sam", kaže Radulović.

Kako kaže, reditelj Aleksandar Popovski je ispoljio veliku hrabrost jer ju je odabrao za naslovnu ulogu u tako velikom projektu.

"Nisam bila sigurna da li ću odgovoriti na zadatak koji sam dobila, ali Popovski je divan reditelj i čovek koji radi po Evropi i regionu. Forsira odličan rad sa glumcima. Svi glumci u predstravi su imali umetničku nadgradnju zahvaljujući Popovskom", kazala je Radulović.

Najavljujući predstavu, Popovski je rekao da živimo u vremenu strahova - od neuspeha, nedostatka vremena, slobode, promene, politike, neizvesnosti...

Radulović kaže da predstava govori o svim tim strahovima kroz vizuru tridesetpetogodišnje Alise koju je oživela na sceni.

"Alisa prolazi kroz različite situacije koje oslikavaju različiti strahovi. Mnogi će se pronaći u njenim izazovima. Eva Mahkovic je genijalno napisala taj tekst koji uključuje sve likove iz dela Luisa Kerola. U našoj predstavi Alisa dolazi na terapiju kod Belog zeca... Tehnikom hipnoze ušla je u svoj život i sve ono što bi moglo da joj se dogodi, u svoje strahove. Ima tu strahova od promene koju nosi porođaj, od karijere i napredovanja, protoka vremena, propalih ideala", kazala je Radulović.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Dodaje da svi plaćamo veliku cenu zbog želje za stalnim napredovanjem.

"Duštvo ima velika očekivanja od nas, a i mi sami želimo da budemo, najbolji, najizdržljiviji... Vreme prođe i onda se podvuče crta. Napravili smo predstavu o tom razočaranju rezultatima nakon protoka vremena", kazala je Radulović.

Mlada glumica je najavila učešće u dve televizijske serije u Rusiji.

"Igraću u seriji Katarina Velika za Prvi kanal u Rusiji i u televizijskom formatu u čijem središtu je promena socijalističkog sistema SSSR u kapitalistički koji je i danas aktuelan u Rusiji", kazala je Radulović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura