Aktuelno iz kulture

Ridli Skot se vraća "Blejd Raner" franšizi: Amazon Studios snima novu seriju o replikantima

Komentari

Autor: Deadline

13/02/2022

-

14:12

Ridli Skot se vraća "Blejd Raner" franšizi: Amazon Studios snima novu seriju o replikantima
Ridli Skot se vraća "Blejd Raner" franšizi: Amazon Studios snima novu seriju o replikantima - Copyright AP/Willy Sanjuan, YouTube/Guillermo St, Warner Bros. Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Ridli Skot ponovo se vraća svojoj "Blejd Raner" franšizi i režira dugoočekivanu igranu seriju za Amazon Studios.

Skot, koji je režirao i originalni "Blejd Raner" film iz 1982. godine je izvršni producent serije koja će nositi naziv "Blejd Raner 2099" i direktno će se oslanjati na film "2049".

"Blejd Raner" je adaptacija romana Filipa K. Dika "Da li androidi sanjaju električne ovce?" i smešten je u Los Anđeles 2019. u kom moćna korporacija Tajrel stvara replikante, odnosno ljude kreirane bioinženjeingom, da rade u svemirskim kolonijama.

Kada grupa naprednih replikanata uspe da pobegne iz dalekog sveta i nađe svoj put do Zemlje, jedan čovek nevoljno prihvata zadatak da ih pronađe.

Nastavak tog ostvarenja iz 2017. režirao je Deni Vilnev, a u njemu je Rajan Gosling glumio replikanta koji otkriva tajnu koja preti da destabilizuje kompletan poredak, a serija bi trebalo da bude smeštena u 2099, odnosno pedeset godina nakon dešavanja iz poslednjeg filma.

Inače, prošle godine premijerno je emitovana anime serija "Blade Runner: Black Lotus", a u središtu radnje bila je žena replikant kojoj je glas pozajmila Džesika Henvik.

Inače, od ranije je poznato da će još jedan veliki projekat Ridlija Skota biti adaptiran za televiziju.

Reč je o "Osmom putniku", seriji koja će se snimati sledeće godine, piše Deadline.

Produkcijska kuća slavnog reditelja trenutno stoji iza serije "Raised By Wolfes" koja je početkom ove godine na HBO Max predstavila drugu sezonu, a snimali su i seriju "Jigsaw"za Netfliks, "The Good Fight" čija će šesta sezona biti emitovana na Paramout Plus i adaptaciju Dikensovog romana "Velika očekivanja" u režiji Stivena Najta za BBC i FX.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura