Aktuelno iz kulture

Ridli Skot odbio ponudu Diznija: Ne snimam filmove o čarobnjacima

Komentari

Autor: The Hollywood Reporter

19/01/2022

-

07:11

Ridli Skot odbio ponudu Diznija: Ne snimam filmove o čarobnjacima
Ridli Skot - Copyright Tanjug/AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Ridli Skot bavio se mnogim žanrovima tokom svoje gotovo pet decenija duge karijere - od istorijskih filmova do naučne fantastike. Ipak, uprkos tome što ovaj reditelj konstantno proširuje svoje vidike, jedan žanr i dalje zaobilazi u širokom luku.

U novom intervjuu za časopis The Hollywood Reporter, Skot se prisetio sastanka sa čelnicima kompanije Dizni, nakon što je taj gigant kupio Foks. Skot je imao dugu istoriju saradnje sa Foks studijima, ali su iz "Diznija" planirali da njihovu saradnju usmere sasvim drugačije. Međutim, oskarovac nije bio zainteresovan za to i odbio je da sa njima snimi film o čarobnjacima.

"Ne želim da radim filmove o čarobnjacima. To nije dobra ideja", rekao je reditelj, koji je poznat po tome da nema "dlake na jeziku".

On je ranije izazvao velike kontroverze optuživši milenijalce i njihove "glupe telefone" za neuspeh filma "Posledji duel" na blagajnama, a komentarisao je i superherojske filmove, koji su prema njegovom mišljenju "dosadni". 

Reditelj je rekao da je spreman da radi na različitim poljima, ali da ima visoke standarde kada je reč o projektima koje prihvata.

"Što sam stariji, to više tražim stvari koje govore o nečemu višem, a nisu samo puka zabava", rekao je on.

U to očigledno ubraja istorijsku tematiku, tako da se trenutno priprema za snimanje filma "Kitbag" o Napoleonu Bonaparti, a odmah zatim i nastavku "Gladijatora".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura