Aktuelno iz kulture

Ridli Skot: Filmovi sa superherojima jednostavno ne valjaju, spasavaju ih specijalni efekti, a to je dosadno

Komentari

Autor: Deadline

19/11/2021

-

07:24

Ridli Skot: Filmovi sa superherojima jednostavno ne valjaju, spasavaju ih specijalni efekti, a to je dosadno
Ridli Skot - Copyright AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Ridli Skot ne okleva da jasno i glasno kaže svoje mišljenje o superherojskim filmovima. Tako je u nedavnom intervjuu za portal Deadline, uz upotrebu mnogih psovki, objasnio zašto to prema njegovom mišljenju nisu dobri filmovi.

"Najbolji filmovi su vođeni likovima, a doći ćemo i do superheroja, ako želite, jer ću ih uništiti. Je*eno ću ih uništiti jer su dosadni kao sra*e", rekao je Skot u intervjuu, dodavši da superherojski filmovi "jednostavno ne valjaju".

Skot je rekao i da je on lično napravio "tri superherojska filma sa odličnim scenarijem", od kojih bi prvi bio "Osmi putnik", drugi "Gladijator", a treći "Blejd Raner". 

"To su superherojski filmovi. Zašto onda superherojski filmovi nemaju bolje priče? Žao mi je. Skrenuo sam s teme, ali mislim, stvarno... Superherojske filmove uglavnom spasavaju specijalni efekti, a to postaje dosadno svakom ko radi sa specijalnim efektima", rekao je čuveni reditelj.

Skot obično "bez dlake na jeziku" komentariše savremeni Holivud. Tako je u oktobru kritikovao predstojeću adaptaciju njegove voljene franšize "Osmi putnik", koja će se uskoro pojaviti na FX kao serija. Iza tog projekta stoji Noa Houli, a po prvi put, dešavanje se odvija na Zemlji. U priči nema Skotove protagonistkinje Elen Ripli, koju je tumačila Sigurni Viver.

"Gde god serije odu, šta god da rade, nikad neće biti dobre kao original. To je sve što ću reći", rekao je tada Skot.

Reditelj ove godine svetu predstavlja dva ostvarenja - "Poslednji duel" i "Gučijeve", a uveliko radi i na projektu "Kitbag", o životu Napoleona u kom će glavna uloga pripasti Hoakinu Finiksu. 

Ranije je nagovestio i da će odmah posle toga, početi da snima i drugi deo "Gladijatora".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura