Reflektor

Glamur, intrige, pohlepa i ubistvo: Novi trejler za film o čuvenoj imperiji i porodici Guči

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/10/2021

-

19:15

Glamur, intrige, pohlepa i ubistvo: Novi trejler za film o čuvenoj imperiji i porodici Guči
Lejdi Gaga - Copyright Tanjug/AP/MGM

veličina teksta

Aa Aa

Objavljeni su zvanični posteri, ali i novi trejler za film "Gučijevi" (House of Gucci) čuvenog reditelja i producenta Ridlija Skota, čija se bioskopska premijera očekuje 24. novembra. 

U pitanju je film inspirisan istinitom pričom o ubistvu, intrigama, pohlepi, ludilu i glamuru, a u kom glavnu ulogu tumači pop zvezda Lejdi Gaga.

Posle uloge i nominacije za Oskara u filmu "Zvezda je rođena" - rediteljskom debiju glumca Bredlija Kupera, pevačica je ponovo dobila priliku da potvrdi svoj glumački talenat. Ovog puta, Lejdi Gagi je pripala uloga najpoznatije italijanske "crne udovice", Patricije Ređijani - žene spremne na sve kako bi se popela na tron modnog brenda "Guči" i žene osuđene za naručeno ubistvo bivšeg supruga Mauricija Gučija (igra ga oskarovac Adam Drajver), unuka osnivača te čuvene modne kuće. 

profimedia

Lejdi Gaga igra najpoznatiju italijansku "crnu udovicu"

Prvi trejler, objavljen minulog leta, izazvao je veliku pažnju javnosti i kritike, a novi uz ritmove planetarno popularne pesme "Sweet Dreams (Are Made of This)" daje detaljniji uvid u priču - od dolaska Patricije u porodicu Guči do trenukta kada ona "puca" i odlučuje da ubije bivšeg supruga.

Ridli Skot je i ovog puta okupio velika glumačka imena, pa će tako u filmu "Gučijevi" publika imati priliku da gleda i Ala Paćina, Džeremija Ajronsa i Džareda Letoa, kao i Selmu Hajek.

Scenario za "Gučijeve" su potpisali Beki Džonston i Roberto Bentivenja, a film je zasnovan na knjizi "Kuća Guči: Senzacionalna priča o ubistvu, ludilu, glamuru i pohlepi" (The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed) autorke Sare Gej Forden, koja je objavljena 2001. godine.

Patricija Ređijani Martineli, u Italiji poznata kao Lejdi Guči, završila je u zatvoru 1998. godine pošto je proglašena krivom za naručeno ubistvo. Kazna je posle uložene žalbe glasila: 26 godina zatvora. Patricija je plaćenom ubici obezbedila sumu koja je danas približna sumi od 300.000 evra, kako bi ubio njenog bivšeg muža Mauricija Gučija. Razlog za ubistvo je bila ljubomora, jer je Mauricio planirao da se oženi mnogo mlađom ženom, a Patricija je kuljala od besa i zbog načina na koji je on upravljao sa 170 miliona dolara koje je zaradio pošto je prodao porodični biznis. 

Film je kompanija MGM planirala da prikaže 2021. godine, s obzirom na to da se tada navršava 100 godina od osnivanja brenda Gučio Gučija, ali je zbog pandemije datum premijere pomeren. Snimano je na lokacijama u Italiji, između Milana i Firence, rodnog mesta italijanske modne kuće.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura