Aktuelno iz kulture

Ridli Skot: Čim završim sa filmom o Napoleonu, krećem sa radom na "Gladijatoru 2"

Komentari

Autor: Empire

04/10/2021

-

09:57

Ridli Skot: Čim završim sa filmom o Napoleonu, krećem sa radom na "Gladijatoru 2"
Ridli Skot: Čim završim sa filmom o Napoleonu, krećem sa radom na "Gladijatoru 2" - Copyright AP/Joel C Ryan, proimedia/ 2000 Universal Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Ridli Skot ove godine je svetu predstavio dva nova filma - "The Last Duel" i "House of Gucci" - ali se već priprema sledeći ambiciozni projekat. 

U intervjuu za Empire, Skot je potvrdio da počinje da radi na dugoočekivanom nastavku kultnog filma Gladijator, čim završi "Kitbag", film o Napoleonu Bonaparti.

"Već imam napisan scenario za sledećeg 'Gladijatora'. Tako da čim završim sa Napoleonom, krećem sa radom na 'Gladijatoru'", rekao je reditelj za Empire.

Za planove o nastavku "Gladijatora" zna se već neko vreme. Dedline je prvi izveštavao o tome još 2018. godine, a jasno je da se Rasel Krou neće vratiti ulozi Maksima, koji je nastradao na kraju originalnog ostvarenja. Novi film baviće se pričom o Luciju, sinu Lusile i Komodovom sestriću, koji se ugledao na Maksima, nakon što je on spasao život njemu i njegovoj majci.

Inače, Skot trenutno producira i brojne televizijske serije,  među kojima "The Passage", "A Cristmas Carol" i "Raised by Wolves". 

"Kitbag" je početkom godine dobio podršku Apple TV+ kako u produkcijskom, tako i u finansijskom smislu. Film se očekuje 2023. godine, što znači da se "Gladijatoru" najverovatnije ne možemo nadati pre 2024. godine.

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura