Aktuelno iz kulture

Amerikanci dobijaju svoju "Evroviziju": U martu počinje najveće muzičko takmičenje u SAD

Komentari

Autor: Deadline

15/02/2022

-

14:32

Amerikanci dobijaju svoju "Evroviziju": U martu počinje najveće muzičko takmičenje u SAD
Snoop Dog i Keli Klarkson - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Americi 21. marta počinje novo veliko muzičko takmičenje nastalo po ugledu na Evroviziju, koje će nositi naziv "American Song Contest".

U takmičenju će učestvovati 56 muzičara iz svih američkih država, pet američkih teritorija i Vašingtona, prema formatu pozajmljenom iz Evrope, a trajaće punih osam nedelja - do 9. maja, dan pre prve polufinalne večeri Evrovizije.

Domaćini ovogodišnjeg takmičenja biće Snup Dog i Keli Klarkson, a prenos je poveren mreži NBC, prenosi Deadline.

 

 

"U vreme kada je Amerika podeljena više nego ikad, jedna stvar koja nas istinski ujedinjuje je naša kultura", rekao je izvršni producent ovog takmičenja Ben Silverman za časopis NME.

"American Song Contest može da nas ujedini slavljenjem različitosti, specifičnosti i zbližavanjem svih nas oko ljubavi prema muzici i pesmi", dodao je on.

Takmičenje će se sastojati iz tri kruga: niza kvalifikacionih rundi, zatim polufinala i konačno velikog finala u kojem će jedna država ili teritorija biti proglašena pobednikom.

Planove za Američko takmičenje za pesmu objavila je 2019. godine Nordic Entertainment Group – vlasnik američkih prava na format Evrovizije – a emisija je prvobitno trebalo da počne da se emituje 2021.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura