Aktuelno iz kulture

Proglašeni pobednici Sanremo festivala: Italiju na Evroviziji predstavljaju Mahmud i Blanko

Komentari

Autor: Eurovisionworld

06/02/2022

-

10:43

Proglašeni pobednici Sanremo festivala: Italiju na Evroviziji predstavljaju Mahmud i Blanko
Proglašeni pobednici Sanremo festivala: Italiju na Evroviziji predstavljaju Mahmud i Blanko - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pobednici čuvenog italijanskog festivala Sanremo su pevači Mahmud i Blanko sa zajedničkom pesmom "Brividi", koja bi njihovu zemlju trebalo da predstavlja na predstojećoj Evroviziji.

Posle pet festivalskih večeri, Sanremo je konačno došao do svog kraja, a 25 takmičara  nadmetalo se za priliku da svoju zemlju predstavlja na najvećem muzičkom takmičenju na svetu, koje se posle 31 godine vratilo u Italiju.

Učestvovali su brojni raniji evrovizijski takmičari, među kojima je i sam Mahmud, koji je predstavljao Italiju na Eurosongu 2019. godine, piše Eurovisionworld.

Takođe, publika je ponovo mogla da sluša Emu, koja je nastupala na Evroviziji 2014, zatim Fabricija Mora (2018), Masima Ranijerija (1971. i 1973.), Đanija Morandija (1970) i Ivu Zanići (1969).

profimedia

 

Specijalni gost finalne večeri bio je još jedan evrovizijski predstavnik Italije, Marko Menjoni (2013), koji je izveo svoju pesmu "L’essenziale", kao i novi singl "Mi fidero".

Program je počast pokojnoj Rafaeli Kari, voljenoj italijanskoj voditeljki i pevačici, koja je prošle godine preminula u 78. godini života, a prikazan je i njen hologram na sceni.

Inače, drugoplasirana je ove godine bila pevačica Elisa sa pesmom "O forse sei tu", dok se na trećem mestu našao evrovizijski "veteran" Đani Morandi i njegova pesma "Apri tutte le porte".

Pobednici Sanremo festivala tradicionalno predstavljaju Italiju na Evroviziji, ali o tome sami donose odluku.

Mahmud i Blanko odlučili su da nastupaju u Torinu, iako su za datum kada se održava finale, imali zakazane nastupe.

Finale Evrovizije održaće se 14. maja u torinskoj hali Palasport Olimipico.

Odluka o predstavnicima Srbije na ovom takmičenju biće poznata 5. marta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura