Aktuelno iz kulture

Podkast Džoa Rogana ponovo na kratko nestao sa Spotifaja: Tehnički problemi ili nešto drugo?

Komentari

Autor: Euronews

21/02/2022

-

12:27

Podkast Džoa Rogana ponovo na kratko nestao sa Spotifaja: Tehnički problemi ili nešto drugo?
Džo Rogan - Copyright AP/Gregory Payan

veličina teksta

Aa Aa

Ako ste korisnik Spotifaja, a ovog ponedeljka ujutru ste možda želeli da poslušate neku od epizoda podkasta "Joe Rogan Experience", verovatno ste se razočarali. Podkast je ponovo nestao sa te platforme, a nedugo potom se ponovo pojavio.

To se već jednom dogodilo i to u petak, a Spotifaj nestanak pripisao tehničkim problemima.

Mnogi korisnici širom sveta u ponedeljak su pisali da im epizode nisu dostupne ni na aplikaciji ni na veb plejeru, a tim Euronews Culture potvrdio da je da su epizode kasnije vraćene.

Postavlja se pitanje da li je ponovo reč o nekom tehničkom problemu ili nečemu drugom.

Inače, Roganova emisija nalazi se u središtu kontroverzi, nakon što je čuveni muzičar Nil Jang povukao svoju muziku sa Spotifaja, ne želeći da deli virtuelni prostor sa, kako je naveo, podkastom u kom se iznose "netačne informacije o kovidu". Nedugo potom, nastao je novi skandal, kada je jedna muzičarka na Instagramu objavila kompilaciju svih snimaka u kojima je Rogan u svom podkastu koristio pogrdnu reč za crnce.

Iako se voditelj izvinio zbog nedoličnog govora, a prethodno i obećao da će  "dati sve od sebe da izbalansira ova kontroverzna gledišta sa perspektivama drugih ljudi", pritisci na Spotifaj da ukloni najslušanijeg podkastera Džoa Rogana i dalje traju.

Međutim, kako je nedavno za Euronews Srbija potvrdio urednik na britanskom sajtu "UnHerd" Džejms Bajlot, male su šanse da će se ta platforma tako lako odreći Rogana.

"Rogan Spotifaju donosi najviše prihoda i Danijel Ek ne želi da ga izgubi. Bio bih zabrinut da je reč o manjem podkastu, ali zato što je Rogan toliko važan za Spotifaj kao brend, Ek će i dalje biti uz njega", rekao je Bajlot u emisiji Euronews Dan.

Takođe, nedavno je Njujork Tajms objavio izveštaj prema kom je Spotifaj navodno platio Roganu najmanje 200 miliona za ekskluzivno emitovanje njegovog podkasta na njihovoj platformi. To je dvostruko veći iznos od onog o kom je ranije pisao Vol Strit Džurnal, navodeći da je voditeljev ugovor navodno vredan 100 miliona dolara.

Ni Spotifaj ni Rogan nisu zvanično potvrdili te navode.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura