Aktuelno iz kulture

Objavljena biografija pozorišnog reditelja Nikite Milivojevića "Ja ovde silazim"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/02/2022

-

16:28

Objavljena biografija pozorišnog reditelja Nikite Milivojevića "Ja ovde silazim"
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Nadahnuta, živopisna, zavodljiva, značajna - mudra knjiga, ovako opisuju biografiju čuvenog pozorišnog reditelja i osnivača Šekspir festivala Nikite Milivojevića, koju je napisala novinarka i teatrološkinja Olivera Milošević.

Knjiga je nastala zahvaljujući Oliverinom i Nikitinom dugogodišnjem prijateljstvu.

"Srećan slučaj je hteo da se upoznamo na samom početku ove pozorišne priče, tako da je ona jedna od retkih osoba koja je gledala gotovo sve moje predstave, pisala o njima, pravila TV priloge, te je na neki način i najpozvanija da sve to sakupi u jednu ovakvu knjigu.

Da nije bilo nje, mnogi susreti, razgovori koje smo vodili u raznim prilikama, privatno i profesionalno, sećanja na putovanja, pozorišta, predstave... mislim da bi sve to nestalo, bilo izgubljeno ili zaboravljeno. Zbog toga sam joj beskrajno zahvalan", napisao je u predgovoru knjizi Nikita Milivojević i dodao da se, čitajući njihove "razgovore u četiri oka", uverio u nešto što je uporno odbijao da poveruje: trideset godina u pozorištu, kao i u životu, brzo prođe.

"U pozorištu izgleda i malo brže. To što mislimo da je ispred, u stvari je već iza nas. Nadam se da nešto od ovoga što je ispričano može još nekome biti korisno i inspirativno. Posebno bih se radovao ako bi studente režije i glume moglo bar malo da ohrabri na njihovom putu", rekao je reditelj.

Promo

 

 

U ovoj knjizi, koja je bogato ilustrovana fotografijama i isečcima iz novina, nalaze se najznačajniji intervjui o životu i karijeri koje je autorka uradila sa Nikitom Milivojevićem.

Biografiju Nikite Milivojevića možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura